lup

Hvad vil du vide om

aida-modellenSøg her:

aida-modellen

21. januar 2018: Velkommen til siden om aida-modellen, hvor du finder alt om aida-modellen. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere aida-modellen til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Aida-modellen rummer mange muligheder for, de som besøger siden om aida-modellen.
Libanons efterretningstjeneste har tilsyneladende overvåget Android-telefoner i Mellemøsten og Europa ved at få folk til at installere virusinficerede apps.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af aida-modellen i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af aida-modellen til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte aida-modellen til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Kinshasa, Budapest, Ljubljana, Paramaribo, Dodoma, Bryssel, Phnom Penh, Algier, Beirut, Asunci, Lom, Sucre, Bern, Pretoria, Tripoli, Kuala Lumpur, Male, Rom, Georgetown, Prag, Madrid, Abidjan, Beograd, Zagreb, Kairo, Asjkhabad, Dalap-Uliga-Darrit, Amsterdam, Monrovia, Lilongwe, Seoul, London, Addis Abeba, South Tarawa, Porto-Novo

Læs mere »

Nyheder

Virksomheder omgår skatteregler for milliarder om året
Små og mellemstore virksomheder bryder skatteregler for 7,2 milliarder kroner årligt, viser kontrol fra Skat. Hos Skat erkender man, at det er helt acceptabelt, men har endnu ikke fundet en metode, der kan stoppe snyderiet. Hos DI efterlyser man forenklede skatteregler, at indberetningen automatiseres samt en effektiv skattekontrol.
21 January 2018 | 10:00 am

Bilafgifternes historie – Stauning gav startskuddet
Afgifterne på biler er netop blevet lempet, og det har givet travlhed hos forhandlerne. Men hvem fik ideen til afgifterne, og hvordan har de udviklet sig gennem tiden.
20 January 2018 | 8:00 am

Læs mandagens business-kalender
Her er nogle af mandagens erhvervsnyheder.
19 January 2018 | 4:00 pm

Konkurrenter og storkunder går om bord i handelsplatform fra Mærsk og IBM
Flere bakker op om Mærsks og IBMs store planer om en fælles platform for verdenshandelen, blandt andet flere af de største konkurrenter.
19 January 2018 | 1:00 pm

Teater med rødvin i rygerrynkerne

2 January 2018 | 3:31 pm

DRs skrottede julesatire er helt gal - eller genial
DR valgte 30. november at aflyse radiosatire-julekalenderen »Jul i republikken«, hvor Johanne Schmidt Nielsen som sig selv spillede Danmarks præsident, mens den detroniserede kongefamilie måtte finde sig til rette blandt socialnassere på Amager. Mungo Park og Aveny-T slog til og har sat radiokalenderen op som happening for en dag. Spørgsmålet er bare, hvem der narrer hvem?
21 December 2017 | 8:50 am

Noget om Halfdan Rasmussen
Halfdan Rasmussens "Tosserier" sat på scenen som halvbagt teaterfinurlighed på Nørrebro Teater.
11 December 2017 | 12:38 pm

Teaterchef vil opføre DRs droppede julekalender: »Jeg synes, det er ubehageligt, det her«
»Jul i republikken«, som skulle have været sendt på P1, blev afblæst i sidste øjeblik. Nu kan den måske snart opleves på Aveny-T.
6 December 2017 | 6:41 pm

EM-brag bliver et slagsmål mellem klubkammerater

Se Danmark - Tyskland søndag klokken 18.15 på TV 2 og TV 2 PLAY.

De danske håndboldlandsholdsspillere var godt forslåede efter fredagens hårde kamp mod Slovenien, men alt tyder på, at endnu en EM-k...


21 January 2018 | 12:15 pm

Én duel kan sikre point mod Tyskland: Det skal du vide inden kampstart


21 January 2018 | 12:01 pm

To af Danmarks konkurrenter skifter ud i EM-truppen

To af Danmarks konkurrenter om en plads i EM-semifinalen henter en spiller tilbage i truppen inden søndagens mellemrundekampe.

Både Makedonien og Spanien, der møder hinanden klokken 20.30, kan glæd...


21 January 2018 | 10:44 am

Nikolaj Jacobsen brugte speciel taktik: - Det er rigtig godt set

Nikolaj Jacobsen er ofte blevet rost for sin taktiske sans. 

Fredag aften blev den danske landstræner udfordret af sin montenegrinske kollega Veselin Vujovic, der står i spidsen for Slovenien....


21 January 2018 | 9:07 am

Læs mere »

aida-modellen


21. januar 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en aida-modellen kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge aida-modellen, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på aida-modellen eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste aida-modellen og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Roseau, Sana, Monrovia, Juba, Bryssel, Seoul, Baku, Lom, Vaduz, Astana, Ljubljana, Monaco, Taipei, London, Libreville, Amsterdam, New Delhi, Dalap-Uliga-Darrit, Palikir, Tbilisi, Berlin, Katmandu, Kingstown, Belmopan, Valletta, Cayenne, Pyongyang, Mogadishu, San Salvador, Male, Bujumbura, Bras, Kuala Lumpur, Luxembourg, Paris

Se mere »