lup

Hvad vil du vide om

big dataSøg her:

big data

26. september 2018: Velkommen til siden om big data, hvor du finder alt om big data. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere big data til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Big data rummer mange muligheder for, de som besøger siden om big data.
»Radikal« er succeshistorien om kulturens magt. Som kampskrift lykkes pamfletten ikke helt, men historien om midterpartiet er læseværdig.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af big data i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af big data til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte big data til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Damaskus, Kuwait City, Valletta, Gaborone, Port Moresby, Reykjavik, Asmara, Bangkok, Helsingfors, Beograd, Hanoi, Freetown, Tbilisi, Doha, Bogot, Kuala Lumpur, Antananarivo, Ulan Bator, South Tarawa, Thimphu, Astana, Roseau, Tallinn, Saint John's, Colombo, Vatikanstaten, Jerevan, Abuja, Malabo, Dakar, Bras, Bryssel, Tel Aviv, Windhoek, Riga

Læs mere »

Nyheder

Fem stjerner til Glenn Close for at lide så smukt under 40 års livsløgne
Glenn Close er en sitrende, truende, tikkende bombe i Björn Runges fremragende, og delvist danskproducerede, »The Wife«. Filmen fortæller en både barsk, rørende og ofte også temmelig morsom historie om livsløgne, litteratur og den der helt hårfine grænse mellem kærlighed og had i et langt ægteskab.
26 September 2018 | 9:00 am

Danmarks sjoveste kvinder skyder med skarpt - og rammer plet
Mon ikke der sidder en eller anden på DR og ærgrer sig rigtigt godt og grundigt gul og blå lige nu over beslutningen om at lukke komedieserien »Ditte og Louise« ned efter to sæsoner? For spillefilmen »Ditte og Louise« beviser en gang for alle, at Ditte Hansen og Louise Mieritz er to af landets bedste komikere m/k. Hvis nogen skulle være i tvivl!
12 September 2018 | 9:06 pm

Arbejdspladsen er en ophobning af uheldig fortid og forsigtige drømme i vidunderlig tysk film
Fiktionen er fuld af arbejdspladser, og her skildres de lavtlønnede gerne med varme og cheferne med kulde. I supermarkedsfilmen »In the Aisles« forholder det sig også sådan, men den går alligevel rent ind med sin særlige forening af realisme og poesi.
6 September 2018 | 7:00 pm

Utroligt, men sandt: Computeranimeret film er årtiets mest menneskelige superheltefilm
»De Utrolige 2« vil i endnu højere grad end den første film tilfredsstille familiens mindste uden at fordumme de største. Og endnu vigtigere: Den undgår de fleste af de faldgruber, som er overalt i tidens superheltefilm med levende skuespillere.
30 August 2018 | 7:40 am

Lykke-Per bliver en Ulykke-Per i Bille Augusts storfilm
Filmatiseringen af Henrik Pontoppidans »Lykke-Per« er trods sine to timer og 42 minutter lidt stakåndet, men lever i kraft af skuespillet og stærke scener fra det pietistiske Jylland.
30 August 2018 | 5:00 am

Pape efter skyderier: Politiet ruller tryghedsberedskab ud
Efter en del skyderier i København den seneste tid har politiet natten til onsdag anholdt 11 personer.
26 September 2018 | 9:33 am

LO kræver højere dagpenge i ny mediekampagne
Dagpenge til ledige skal hæves, kræver LO i annoncekampagne, som kører fra Folketingets åbning og i oktober.
26 September 2018 | 8:56 am

DF vil overvåge nummerplader efter bandeskyderi
En mand blev tirsdag aften ramt af skud i København. Justitsministeren har orienteret partier onsdag.
26 September 2018 | 8:53 am

Minister afviser tilskud til elbiler: Utilstrækkelig klimagevinst
Det er for tidligt at sætte en dato for stop af salget af benzin- og dieselbiler, mener klimaministeren.
26 September 2018 | 8:21 am

Beskæftigelsesminister vil ikke hæve dagpenge
Danmark har et attraktivt dagpengesystem, mener beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om LO-kritik.
26 September 2018 | 7:05 am

Danske Banks whistleblower står frem: Jeg sover fint om natten
En af de helt centrale figurer i Danske Banks hvidvaskskandale står nu frem med navn.
26 September 2018 | 11:14 am

Spar Nord sluger stor luns af konkurrent og vil have mere
Spar Nord har købt aktier for en kvart milliard i Danske Andelskassers Bank. Spar Nord vil have hele banken.
26 September 2018 | 7:17 am

Alvorlige advarsler fra whistleblower i hvidvasksag blev pist væk
Danske Banks whistleblower i hvidvaskskandalen undrer sig: I 2013 og 2014 advarede han topledelsen om flere mistænkelige forhold i den estiske filial. Men to af hans helt centrale advarsler – bl.a. om misbrug af danske kommanditselskaber – blev aldrig undersøgt nærmere af banken.
25 September 2018 | 6:30 pm

Minister: Vi kommer ikke ud i alle afkrogene af Danske Banks hvidvasksag
Finanstilsynet har ifølge erhvervsminister Rasmus Jarlov ikke været tilstrækkeligt kritiske i Danske Banks hvidvask-sag. Men han erkender samtidig, at det bliver svært at få belyst alle detaljer i skandalen.
25 September 2018 | 12:16 pm

Læs mere »

big data


26. september 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en big data kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge big data, som internettet.
To mænd fra København - en lærer og en cykelhandler - er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terror.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på big data eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste big data og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Khartoum, Kabul, Rabat, Lusaka, Male, Bryssel, Santo Domingo, Luxembourg, Wien, Juba, Kingstown, Ouagadougou, Nicosia, Oslo, Warszawa, Djibouti, Honiara, Port of Spain, Praia, Melekeok, Bern, Lissabon, Islamabad, Sarajevo, Caracas, Sofia, Roseau, New Delhi, Port Vila, Kingston, Thimphu, Baku, Bagdad, Madrid, Katmandu

Se mere »