lup

Hvad vil du vide om

blåSøg her:

blå

14. december 2017: Velkommen til siden om blå, hvor du finder alt om blå. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere blå til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Blå rummer mange muligheder for, de som besøger siden om blå.
Sø- og Handelsretten har frifundet to forskere fra Aalborg Universitet for at have plagieret populær ledelsesteori i en sag anlagt af en tidligere personalechef hos A.P. Møller - Mærsk.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af blå i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af blå til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte blå til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Dalap-Uliga-Darrit, Astana, Beograd, Algier, Islamabad, Moskva, Palikir, Kingstown, Asmara, Windhoek, Thimphu, Bangkok, Beijing, Asjkhabad, Madrid, Accra, Santiago de Chile, Juba, London, Sofia, Beirut, Gaborone, Port Vila, Tegucigalpa, Tallinn, Pyongyang, Santo Domingo, Zagreb, Nouakchott, Ljubljana, Bagdad, Havanna, Singapore, Malabo, Tel Aviv

Læs mere »

Nyheder

City sætter rekord - Arsenal og Liverpool dummer sig

Toppen i Premier League har sat sig, og der var fuld gevinst til fire ud af de formodede top-6-hold i 17. spillerunde.

Således var Arsenal og Liverpool de eneste i topstriden, der satte point til i...


13 December 2017 | 10:05 pm

Bayern udbygger forspringet til nærmeste forfølger

Bayern München har åbnet et hul på ni point ned til nærmeste forfølger i den tyske Bundesliga, efter at storklubben tog den forventede sejr over bundholdet FC Köln.

Sydtyskerne nøjedes med at vinde...


13 December 2017 | 9:30 pm

665 dage efter han skiftede klub, spiller Emil Berggreen omsider

665 dage.

Så lang tid gik der fra Emil Berggreen skiftede til Mainz 05, til han fik sin debut. Men nu er den danske angriber omsider tilbage på grønsværen og har fået spilletid i fire kampe i træk....


13 December 2017 | 7:23 pm

Real Madrid booker plads i VM-finalen

Real Madrid er for andet år i træk på vej mod at vinde VM for klubhold.

Onsdag spillede holdet sig i finalen med en 2-1-sejr over Al-Jazira fra De Forenede Arabiske Emirater. Real Madrid var ellers...


13 December 2017 | 7:02 pm

Herre- og kvindelandsholdsspillere kan se frem til samme løn i Norge

Spillerne på det norske herre- og damelandshold i fodbold vil fra næste år samme økonomiske belønning for at spille på landsholdet.

Holdenes anførere, Maren Mjelde og Stefan Johansen, har under...


13 December 2017 | 5:38 pm

Læs mere »

blå


14. december 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en blå kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge blå, som internettet.
Det har på næsten alle fronter været et helt elendigt år. Kan vi ikke bare runde det af lidt før tid?Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på blå eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste blå og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Algier, Tunis, Lilongwe, Podgorica, Yaound, Praia, Bras, Tripoli, Honiara, Singapore, Conakry, Moskva, Maputo, Windhoek, Bandar Seri Begawan, Havanna, Bukarest, Damaskus, Nuku'alofa, Addis Abeba, Colombo, Lima, London, Khartoum, Djibouti, Manama, Nuuk, Bissau, San Salvador, Budapest, Riga, Valletta, Islamabad, Nairobi, Panama City

Se mere »