lup

Hvad vil du vide om

fotobombeSøg her:

fotobombe

10. februar 2016: Velkommen til siden om fotobombe, hvor du finder alt om fotobombe. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere fotobombe til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Fotobombe rummer mange muligheder for, de som besøger siden om fotobombe.
En amerikansk restaurantkæde har nydt særlig godt af popstjernen Beyoncés optræden til Super Bowl.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af fotobombe i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af fotobombe til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte fotobombe til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Manila, Moskva, Bryssel, Muskat, Saint George's, Tallinn, Bras, Abu Dhabi, Bandar Seri Begawan, Vatikanstaten, Vilnius, Singapore, Mogadishu, Roseau, Ljubljana, Pyongyang, Kampala, Santo Domingo, Sarajevo, Manama, Montevideo, Khartoum, Rom, Gaborone, Santiago de Chile, Ankara, Bisjkek, Baku, N'Djamena, Dalap-Uliga-Darrit, Funafuti, Beirut, Port-au-Prince, Bridgetown, Athen

Læs mere »

Nyheder

Mobilkrig i Danmark koster Telenor dyrt

Kampen om de danske mobilkunder betyder, at det er svært at få en fornuftig forretning ud at drive et teleselskab.

Det har Telenor taget konsekvensen af og nedskriver i forbindelse med sit årsregnskab for 2015 sin danske forretning med 1,6 milliarder kroner.

decms://20f912701f7b57822c54ec42374f725bb9998847

- Udsigterne for det danske telemarked er fortsat udfordrende. Som en konsekvens har gruppen revurderet værdien af Telenor Danmark ud fra opdaterede indtjeningsprognoser.

- Baseret på det nye skøn er værdien nedskrevet med 2,1 milliarder norske kroner, hedder det i rapporten for fjerde kvartal.

Telenor har fortsat lige i omegnen af to millioner mobilkunder, men mistede 7000 kunder i fjerde kvartal sidste år.

Chefen er optimistisk for 2016

Trods nedskrivningerne og den hårde konkurrence med blandt andet TDC, Telia og 3, så er Telenors danske topchef, Jesper Hansen, optimistisk.

Det siger han i et interview med Berlingske Business.

- Telenor skal være en succesfuld virksomhed, der kan følge med kundernes behov, også digitalt - det har vi investeret i de seneste to-tre år, og omkring 300 af mine medarbejdere er fuldtidsbeskæftiget med omstillingerne.

- Til gengæld begynder jeg i 2016 at kunne se de første lyspunkter, siger han.

Telenor og Telia havde egentlig aftalt at fusionere deres danske forretninger for at mindske omkostningerne, men sammenlægningen blev stoppet af de europæiske konkurrencemyndigheder.

decms://151ffbd2d866c8addf98035d6aae29af17107e38

 

Skjult

fra

Long read

1
Telenor har netop offentliggjort regnskabet for fjerde kvartal 2015. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Telenor har nedskrevet sin danske forretning med 1,6 milliarder kroner i et hårdt marked.

Section

Nyheder Business

Primær sektion

Business

Breaking news

Skjul videohjul


10 February 2016 | 10:23 am

Ankelskade sender FCN-anfører på krykker i en måned

FC Nordsjælland stod i forvejen til at undvære anfører Patrick Mtiliga i forårets to første kampe grundet karantæne til venstrebacken, men nu kan holdet være nødt til at klare sig et par runder mere uden anføreren.

I en intern kamp lørdag måtte Mtiliga udgå med en ankelskade, som nu viser sig at kræve fire uger på krykker efterfulgt af genoptræning.

Det er en bruskskade i anklen, som kræver en længere pause for den tidligere landsholdsspiller.

- Det kan ikke være mere ærgerligt. Jeg havde en super motivation for at være en del af det nye projekt, siger Mtiliga til klubbens hjemmeside.

FCN-truppen drager torsdag på træningslejr med den hjemvendte cheftræner Kasper Hjulmand, og her vil Patrick Mtiliga også være med.

- Jeg støder til træningslejren i Tyrkiet og skal selvfølgelig være med til at hjælpe drengene, så godt jeg kan uden for banen, så vi er helt klar til at angribe forårets kampe. Og jeg skal bare tilbage så hurtigt som muligt, lyder det fra anføreren.

FCN åbner foråret 28. februar med en udekamp mod Viborg.

Skjult

fra

Long read

1
Patrick Mtiliga er ude med en ankelskade. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Patrick Mtiliga har pådraget sig en ankelskade, som betyder en måned på krykker og efterfølgende genoptræning.

Section

Sport Fodbold

Primær sektion

Fodbold

Breaking news

Skjul videohjul


10 February 2016 | 10:17 am

Tidligere PET-chef langer ud efter politiet: De løber fra deres ansvar

Rigspolitiets rapport om terrorangrebet i København, har, som TV 2 har beskrevet den seneste uge, været præget af fejl og mangler.

Derfor ville det klæde politiledelsen at stå ved, at rapporten ikke giver det fulde billede af, hvordan dansk politi håndterede angrebet.

Sådan lyder vurderingen fra Frank Jensen, der er tidligere operativ chef i PET.

Vurderingsfejl

Han henviser blandt andet til TV 2's afdækning af, at den ene af de to betjente, der stod vagt ved synagogen i Krystalgade i København, ikke havde fået den fornødne skydetræning inden. 

- Som jeg hører det i dag, synes jeg, at politiledelsen løber lidt fra deres ansvar. De menige politibetjente har ikke gjort noget forkert. De gør det, de får besked på ud fra et briefinggrundlag fra deres leder. Der er sket en vurderingsfejl fra politiledelsens side, når man eksempelvis kan sende utrænede politifolk til synagogen på et tidspunkt, hvor man har løsgående terrorister i København, siger Frank Jensen.

Han understreger, at det er særligt kritisk set i lyset af, at man på daværende tidspunkt ikke vidste, hvor mange terrorister der var på spil og hvad deres dagsorden var.

Svenskerne må være blevet hørt

Onsdag kan TV 2 afdække, at politiets evalueringsrapport ikke inddrager udsagn fra svensk politi, selvom to svenske sikkerhedsvagter var til stede ved det første angreb ved Krudttønden på Østerbro i København. Men det vil være yderst mærkværdigt, hvis de svenske betjente ikke er blevet afhørt, vurderer Frank Jensen,

- Jeg synes, at politiledelsen taler meget defensivt og uigennemskueligt i forbindelse med det her. Selvfølgelig må de svenske politifolk have afgivet en forklaring om, hvad de har oplevet ved Krudttønden. Det var dem, der affyrede flest skud, og selvfølgelig må de i detaljer have forklaret, hvordan de oplevede det her, fastslår han.

decms://c01e9dc7630a59289c28aa2d28514eab7f6b8f0a

 

Skjult

fra

Long read

1
Den tidligere PET-chef Frank Jensen er kritisk over for Rigspolitiet. Foto: POLFOTO

Underrubrik

Politiledelsen burde stå ved, at der er fejl og mangler i deres rapport om terrorangrebet, mener tidligere PET-chef Frank Jensen.

Primær sektion

Samfund

Sekundær sektion

Krimi

Breaking news

Skjul videohjul


10 February 2016 | 10:12 am

Tidligere sexslaver slår sig sammen og vil bekæmpe IS

Terrorbevægelsen Islamisk Stat er kendt som brutal og nådesløs, og hvis der er en gruppe, som især har mærket dette, er det yazidierne i Irak.

De har været vidner til nedslagtningen af deres familier, og mange kvindelige yazidier er blevet terrorgruppens sexslaver. Men flere er efterfølgende flygtet fra deres fangenskab, og de har nu slået sig sammen i gruppen "Den kvindelige solstyrke".

Styrken består ifølge Fox News af 123 kvinder mellem 17 og 37 år, som for manges vedkommende har været solgt som sexslaver af Islamisk Stat.

Betragtes som djævletilbedere

- Nu forsvarer vi os selv mod det onde. Vi forsvarer alle minoriteter i regionen, siger Khatoon Khider, en af de yazidiske solsoldater, som selv er undsluppet et liv i fangenskab, til Fox News.

Yazidierne er et folkeslag, der primært bor i det nordvestlige Irak omkring Sinjar. Deres tro trækker tråde tusindvis af år tilbage i historien, og indeholder elementer af både kristendom og islam. Islamisk Stat betragter dem dog som djævletilbedere, og indledte i sommeren 2014 en massakre mod yazidierne i det nordlige Irak.

En stor del af mændene og de unge drenge blev dræbt, mens tusindvis af kvinder og børn blev taget som fanger og solgt som slaver. Forinden var et større antal af kvinderne blevet voldtaget af IS' soldater.

Kvinder dræbte selv deres børn

Det fik ifølge Khatoon Khider nogle kvinder til selv at dræbe deres børn og efterfølgende sig selv, fordi de ønskede at dø en hurtig død, fremfor en lang og pinefuld en i kløerne på IS.

Da internationale styrker indledte en offensiv mod Islamisk Stat lykkedes det en del af de kvinder, som i dag bekæmper gruppen, at flygte. Nu er de parate til at kæmpe side om side med de kurdiske peshmergastyrker, der har vist sig at kunne byde terrorgruppen trods.

- Det er vigtigt for os at være i stand til at beskytte vores ære og værdighed. Min familie er meget stolt. De opfordrede mig til at tilslutte mig, siger 19-årige Mesa til Fox News.

Risikerer at kæmpe mod egne brødre

Der er dog en ting, som bekymrer de yazidikvinder, der har tilsluttet sig kampen mod IS. Nogle af de unge mænd og drenge, som blev kidnappet af IS i 2014, er siden blevet gjort afhængige af stoffer og hjernevasket. Derfor kæmper de i dag for IS.

Kvinderne i "Den kvindelige solstyrke" risikerer derfor, at det er deres egne brødre eller fætre på slagmarken.

- Nu kommer der yazidiske terrorister. Det har der aldrig været før. Men vi vil gøre hvad end, der kræves, fastslår Khatoon Khider over for Fox News.

Skjult

fra

Long read

1
Islamisk Stat får nu kamp fra en gruppe yazidi-kvinder, bevægelsen tidligere har holdt som fanger. Foto: AP

Underrubrik

Efter at være blevet solgt som sexslaver af IS, er en gruppe kvindelige yazidier nu klar til at kæmpe mod terrorbevægelsen.

Section

Nyheder Udland

Primær sektion

Udland

Breaking news

Skjul videohjul


10 February 2016 | 10:10 am

Liverpool skovler penge ind på grund af Beatles

To universiteter i Liverpool har samarbejdet om en rapport og kan nu konkludere, at The Beatles i den grad er med til at gøre Liverpool til en decideret turistattraktion. Det skriver The Telegraph.

Det viser sig nemlig, at det britiske band, der ikke har været aktive i mange år, er med til at hive hele 800 millioner kroner ind i byens regnskab.

Og hvordan foregår så det, når både John Lennon og George Harrison er gået bort, og Paul McCartney og Ringo Starr ikke længere danner The Beatles?

Jo, det er blevet opgjort, at mere end 2.3000 mennesker i Liverpool har et job, som kan relateres til de fire mænd, der som unge dannede The Beatles.

Der er nemlig en hel del museer og turistattraktioner i byen.

decms://cf465b5a1f22e390b2aafd8b3e35abcbe6647611http://imbo2.tv2.dk/users/editorial/images/966bf898-c00f-410a-bf75-4cbb2254a57e

Minder os om, hvem vi kunne blive

Og ifølge rapporten vokser industrien med 15 procent hvert år.

- Den her rapport indikerer tydeligt, hvor vigtige The Beatles som en kulturel og økonomisk ressource er for Liverpool, siger professor Simeon Yates fra University of Liverpool til Press Association.

http://imbo2.tv2.dk/users/editorial/images/794bc608-a355-4f63-8f86-652f89e58396

Han pointerer dog også, at det er vigtigt, at de Beatles-attraktioner, som byen i øjeblikket tilbyder, forbliver interessante og fornyes om nødvendigt.

- Vi er nødt til at formidle det centrale punkt, at vi ikke bare var The Beatles' fødeby, men også deres vugge. Hvad de har lært som Liverpool-beboer, som de efterfølgende tog med ud i verden. 

- Den selvtillid og åbenhed over for kulturelle påvirkninger er stadig et levende og karakteristisk aspekt af livet i byen. The Beatles' musik minder os om, hvem vi er, og hvem vi kunne blive, siger doktor Mike Jones fra universitet i Liverpools institutet for populær musik ifølge NME.com.

decms://8b40a3ebfa763aac4fcedd5af102b7e48ccb0480

Den nye rapport er lavet på baggrund af interviews med nøgle-folk i Liverpool, f.eks. museet The Beatles Story, Cavern City Tours og National Trust, der bestyrer John Lennon og Paul McCartneys fredede barndomshjem. Det er byrådet i Liverpool, der har bestilt undersøgelsen.

Hårlok til salg for svimlende beløb

Og det er ikke kun i Liverpool, at folk tjener penge på The Beatles. Forleden blev en lok fra John Lennons hår sat til salg på en auktion i USA.

Gaffa skriver, at salgsbeskrivelsen blandt andet lyder på, at hårlokken eftersigende skulle være den største lok af Lennons hår, der nogensinde er blevet sat til salg på en auktion.

Håret blev ifølge musikmagasinet klippet af John Lennons hår for næsten 50 år siden, i september 1966, hvor han spillede med i filmen 'How I Won the War'.

Indtil videre er højeste bud på 80.000 danske kroner. Sidste år blev en anden hårlok sat til salg og solgt for 170.000 danske kroner.

Du kan se et billede af den eftertragtede hårlok her.

Skjult

fra

Long read

1
Beatles gør Liverpool til en yderst turistet by. Foto: Polfoto

Underrubrik

Ny rapport slår fast, at The Beatles stadig er en stor værdi for de fire medlemmers fødeby, Liverpool.

Primær sektion

Kendte

Breaking news

Skjul videohjul


10 February 2016 | 10:09 am

Massive Attack holdt mørk og malende triphop-messe
Massive Attack leverede en stemningsmættet og politiseret koncert i Tap 1 søndag aften.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson


8 February 2016 | 12:29 am

En seksstjernet aften i selskab med Det Kongelige Kapel
Gå til koncert med Det Kongelige Kapel og hør et klassisk orkester på vej mod europæisk elite.

Foto:


6 February 2016 | 12:28 pm

Ud af hovedet, ind i rampelyset
Australske Tame Impala viste onsdag aften i Falconer Salen, at de ikke længere kun laver virkelig gode plader. Nu kan psych-rockerne også forløse dem på ret så blæret vis live.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson


4 February 2016 | 9:45 am

Genopstandne Suede lavede en Jens Vejmand
Britpop-veteranerne var længe om at lade tæppet falde ved deres koncert i DR's Koncerthus, men da det skete, var det ventetiden værd.

Foto: Nikolai Linares


2 February 2016 | 12:17 am

Nyt dansk mesterværk - hør det ved genudsendelsen
Tripelkoncerten er Bent Sørensens dejligste værk til dato, et mirakel af drømmende og billedskabende stemninger.

Foto:


22 January 2016 | 6:19 pm

Hvad sker der for fuglefløjt i februar?
Vejret er mildt for årstiden. Hvad betyder det for fuglelivet i Danmark?
10 February 2016 | 10:32 am

Snart er din telefon en supercomputer
En ny chip til smartphones giver dem kunstig intelligens.
10 February 2016 | 10:30 am

Sygehus-byggere får egen sundhedsklinik
Det nye sygehus i Gødstrup åbner for de første patienter, som er byggepladsens medarbejdere.
10 February 2016 | 10:20 am

Analytiker: Det kan dårligt blive værre for Mærsk
A.P. Møller Mærsk befinder sig i en historisk krise, og er nu tvunget til at indrette sig anderledes, lyder det.
10 February 2016 | 9:59 am

Beyoncé-sang øger amerikanernes lyst til hummer
En amerikansk restaurantkæde har nydt særlig godt af popstjernen Beyoncés optræden til Super Bowl.
10 February 2016 | 9:53 am

Læs mere »

fotobombe


10. februar 2016: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en fotobombe kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge fotobombe, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på fotobombe eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste fotobombe og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Suva, Quito, Rom, Dalap-Uliga-Darrit, Beijing, Beirut, Vientiane, Basseterre, Maseru, Yaren, Beograd, Banjul, Kuwait City, Juba, Stockholm, Mexico City, Wellington, Bryssel, Nuku'alofa, Paris, Dili, Monaco, Tokyo, Nouakchott, Manila, Lima, Male, Riyadh, Belmopan, Washington D.C., Nuuk, Tirana, Kuala Lumpur, Tasjkent, Phnom Penh

Se mere »