lup

Hvad vil du vide om

grødSøg her:

grød

11. december 2017: Velkommen til siden om grød, hvor du finder alt om grød. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere grød til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Grød rummer mange muligheder for, de som besøger siden om grød.
Danske sygehuse havde sidste år udgifter på næsten 400 mio. kr. til at behandle syge udlændinge, men kun indtægter på 113 mio. kr., viser ny opgørelse. Folketinget vil ændre reglerne og også kræve penge for akut syge fra tredjelande.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af grød i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af grød til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte grød til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Tokyo, South Tarawa, Djibouti, Oslo, Khartoum, Kampala, Palikir, Thimphu, Prag, Suva, Seoul, Kuwait City, Yaren, Sucre, Melekeok, Taipei, Astana, Bamako, San Salvador, Dusjanbe, Monaco, Lilongwe, Bratislava, Accra, Skopje, Lusaka, Conakry, Jakarta, Kuala Lumpur, Riga, Chisinau, Brazzaville, Tbilisi, Moskva, Riyadh

Læs mere »

Nyheder

HK hemmeligholder advokat-redegørelse om økonomisk rod
Fagforbundet HK ændrer mening og vil alligevel ikke lægge advokat-redegørelse om økonomisk rod frem. Ifølge HK-formand Kim Simonsen bekræfter redegørelsen ledelsens håndtering af sagen, der indtil videre har ført til tre fyringer og en næstformands afgang.
8 December 2017 | 2:30 pm

Markant skikkelse i fagbevægelsen revser Alka-salg: »Jeg fatter ikke en pind af, hvad der foregår«
Hverken 3F eller HK vil fortælle, hvad gevinsten fra milliardsalg af Alka skal gå til. Det undrer mangeårig formand for 3F. FOA vil reinvestere pengene, mens Fødevareforbundet NNF starter med at annullere kontingentstigning.
4 December 2017 | 1:51 pm

Tryg køber Alka: Milliardregn over fagforeninger
En række af Danmarks største fagforeninger er storaktionærer i forsikringsselskabet Alka, der nu bliver købt af Tryg.
4 December 2017 | 7:11 am

Dyr slåfejl? Interne dokumenter i HK advarede om hul på 80 millioner kroner
Var den forventede medlemstilbagegang i fagforbundet HK på 0,26 procent eller 2,6 procent? En mulig tastefejl er en af årsagerne til økonomisk rod i HK. Nu kan Berlingske på baggrund af interne dokumenter oprulle forløbet, der indtil videre ført til tre fyringer og en næstformands afgang.
30 November 2017 | 9:09 am

Ledige blev ulovligt undersøgt af læge i jobcenter
På et jobcenter i København er borgere blevet indkaldt til møde med læger, som har undersøgt dem i baglokalet. Lægerne er hyret af kommunen - men praksis er ulovlig.
30 November 2017 | 5:38 am

For lidt søvn kan sætte karrieren i stå
Du skal udvikle dig konstant, lyder budskabet. Men karrieretiltag er i bedste fald ligegyldige, hvis du ikke sover ordentligt. Vi ser nærmere på vores vigtigste energi-opbygger.
10 December 2017 | 12:00 pm

HK hemmeligholder advokat-redegørelse om økonomisk rod
Fagforbundet HK ændrer mening og vil alligevel ikke lægge advokat-redegørelse om økonomisk rod frem. Ifølge HK-formand Kim Simonsen bekræfter redegørelsen ledelsens håndtering af sagen, der indtil videre har ført til tre fyringer og en næstformands afgang.
8 December 2017 | 2:30 pm

Julegaver skal skabe glæde
Modtageren af gaven skal være taknemmelig, men giveren skal også være betænksom
6 December 2017 | 10:00 am

Vingeskudt firma rockede sig ud af krisen: »Skulle vi gå ned, skulle det ske med et brag«
Ejeren af AB Metal i Thisted brugte billeder fra rock­kulturen til at lede sin virksomheden, da det så allermest sort ud for virksomheden efter finanskrisen.
6 December 2017 | 8:00 am

- Intet er umuligt, siger Solbakken om Atletico-møde

FC København undgik endnu en kedelig tur til Østeuropa, men til gengæld skal den danske mesterklub møde spanske Atlético Madrid i Europa Leagues 16.-delsfinaler.

Det var FCK-træner Ståle Solbak...


11 December 2017 | 12:48 pm

Real Madrid-chef om PSG-kamp: Det kunne have været finalen

Mandagens lodtrækning til ottendedelsfinalerne i Champions League resulterede i et brag mellem to giganter.

Mestrene fra de to seneste sæsoner, Real Madrid, skal op imod stenrige Paris Saint-Germai...


11 December 2017 | 12:38 pm

FCK trækker Atlético Madrid i Europa League

FC København skal spille to brandkampe, hvis klubben skal gøre sig forhåbninger om at komme videre fra 16.-delsfinalerne i fodboldens Europa League. 

Mandagens lodtrækning magede det således, ...


11 December 2017 | 12:27 pm

Her er Hareides ligalandshold

Som et led i forberedelserne til sommerens VM-slutrunde samler landstræner Åge Hareide et ligalandshold, der rejser til Abu Dhabi den 6. januar.

Her venter en træningslejr på 10 dage, hvor en bland...


11 December 2017 | 12:13 pm

Håndgemæng efter derby får FA til at indlede efterforskning af Mourinho

Manchester City snuppede søndag alle tre point på Old Trafford i lokalbraget mod Manchester United med en sejr på 2-1.

Men det er mest et håndgemæng mellem de to hold i spillertunnelen efterfølgend...


11 December 2017 | 12:04 pm

Læs mere »

grød


11. december 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en grød kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge grød, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på grød eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste grød og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Bryssel, Tasjkent, Riyadh, Warszawa, Minsk, Antananarivo, Nuuk, Yaound, Brazzaville, Nicosia, Wellington, Panama City, Dusjanbe, Basseterre, Bangui, New Delhi, Dili, Castries, Roseau, Ljubljana, Riga, Lilongwe, Ouagadougou, Ulan Bator, Abuja, Bandar Seri Begawan, Nassau, Tirana, San Jos, Chisinau, Tbilisi, Reykjavik, Damaskus, Vientiane, Saint John's

Se mere »