lup

Hvad vil du vide om

habermas´offentlighedsmodelSøg her:

habermas´offentlighedsmodel

29. april 2016: Velkommen til siden om habermas´offentlighedsmodel, hvor du finder alt om habermas´offentlighedsmodel. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere habermas´offentlighedsmodel til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Habermas´offentlighedsmodel rummer mange muligheder for, de som besøger siden om habermas´offentlighedsmodel.
EU-Kommissionen har nu godkendt fusionen mellem de to Maersk Line-konkurrenter CMA CGM og Neptune Orient Lines (NOL). Det oplyser kommissionen i en pressemeddelelse.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af habermas´offentlighedsmodel i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af habermas´offentlighedsmodel til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte habermas´offentlighedsmodel til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Lilongwe, N'Djamena, Nuku'alofa, Tokyo, Wien, London, Port-au-Prince, Ljubljana, Malabo, Mbabane, Manila, Naypyidaw, Caracas, Antananarivo, Suva, Basseterre, Kingston, Oslo, Nairobi, Pretoria, Ulan Bator, Athen, Beijing, Tallinn, Asunci, Lusaka, Kuwait City, Bagdad, Katmandu, Freetown, Monaco, Beograd, Thimphu, Ottawa, Amman

Læs mere »

Nyheder

Efter trekantsdrama: Brøndby henter transferfri Borring

Jonas Borring skifter til Borring på en toårig kontrakt. 

Det bekræfter Brøndby på klubbens hjemmeside.

Den 31-årige, tidligere Randers-spiller har første arbejdsdag i Brøndby allerede på mandag, men kan dog først spille for klubben til sommer, da han er spærret i Superligaen, efter hans kontrakt med Randers blev ophævet for en måned siden. 

Borring ønskede ikke at længere i Randers længere, så længe Christian Keller - der har indledt et forhold til Borrings fra-separerede kone - er i klubben.

Opdateres

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/timeline/7282

Opdateres

Skjult

fra

Long read

1
Jonas Borring ville ikke spille i Randers mere, efter holdkammerateren Christian Keller havde indledt et forhold til Borrings kone Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Den tidligere Randers-spiller har skrevet en to-årig aftale med Brøndby. Han begynder træningen allerede på mandag

Section

Sport Fodbold

Primær sektion

Fodbold

Breaking news

Skjul videohjul


29 April 2016 | 3:38 pm

Får flyveforbud i Norge: Super Puma-helikopter involveret i flere ulykker

CHC Helikopter Service har bekræftet overfor det norske telegrambureau NTB, at det var en af selskabets EC225-helikoptere, der var involveret i helikopterstyrtet ved øen Turøy udenfor Bergen i Norge, hvor 11 mennesker har mistet livet.

De norske luftfartsmyndigheder har netop, ifølge Reuters, nedlagt forbud mod al flyvning med flytypen i Norge. I Danmark bruger et enkelt selskab, DanCopter i Esbjerg, EC225, og her fortsætter flyvningerne med flytypen.

EC225, der også er kendt som Super Puma - bliver bygget af Airbus Helicopters, tidligere Eurocopter, der har hovedkvarter i Marseille i Frankring.

Ifølge NRK har flytypen været involveret i en række ulykker og nødlandinger i Norge, siden den blev registreret i Norge i august 2009.

I Danmark er det kun selskabet DanCopter A/S i Esbjerg, der flyver med EC225.

- Det er korrekt, at vi er de eneste i Danmark, der flyver med EC225. Vi har tre af typen i DanCopter i Danmark, og foreløbig flyver vi videre med dem. Lige nu er vi i tæt kontakt med producenten og med de danske luftfartsmyndigheder og følger situationen, siger Lars-Henrik Thorngreen, administrerende direktør for DanCopter til TV 2.

decms://cf4e68f4ca61927ef1384cc793e331a11399e272

Helikoptertypen EC225, der kan rumme 19 passagerer og to besætningsmedlemmer, bliver leveret direkte fra fabrikanten i Marseille, siger norsk luftfartstilsyn ifølge NRK.

En norsk ekspert siger til norsk TV 2, at hvis det er korrekt som vidner har rapporteret, at rotoren rev sig løs fra resten af helikopteren inden styrtet, er det formentlig på grund at gearkassen er gået i stykker.

- Jeg kan ikke huske, at det er sket tidligere. Det betyder formentlig, at der har været et stort svigt i gearkassen, som er stoppet, og så er energien i rotorsystemet så stor, at rotoren faktisk kan forlade hekikopteren, siger den norske luftfartsekspert og pensioneret helikopterpilot Per Gram til norsk TV 2.

Han sammenligner situationen med et fly, som mister vingerne.

- Så styrter det øjeblikkeligt, siger han.

I oktober 2012 fik 10 EC225-helikoptere i Norge flyveforbud efter at EC225-helikoptere havde været involveret i to nødlandinger på kort tid.

Ifølge det norske medie Teknisk Ukeblad var der konstateret brud på akslen i hovedgearkassen på begge de to helikoptere, der måtte nødlande. Den ene af de to helikoptere måtte nødlande syd for Shetlands-øerne, efter olietrykket i hovedgearkassen var forsvundet.

decms://c57f2693197cd84080bd94b43f0f2c6c39056173

I maj 2012 måtte en anden EC225 nødlande i havet ud for Aberdeen i Skotland, efter alarmen for et defekt nødsmøre-system var gået.

Men i juli 2013 gav den europæiske luftfartsmyndighed EASA grønt lys for at flytypen kunne flyve igen. På det tidspunkt havde EC225-helikopterne været grounded i ni måneder. I april 2014 godkendte EASA en ny og permaent teknisk løsning for EC225 - helikopteren havde fået en nydesignet hovedaksel, skrev Teknisk Ukeblad.

Norsk luftfartstilsyn siger til NRK, at man gennemførte et tilsyn hos værkstedet hos CHC, hvor den forulykkede helikopter kom fra, i november 2015. Sidste hovedtilsyn hos selskabet er gennemført i september 2014, mens der er gennemført basetilsyn i 2015 og 2016. Der er gennemført økonomitilsyn i juni 2015.

Skjult

fra

Long read

1
En EC225 Super Puma. Foto: Planespotters.net

Underrubrik

Eurocopter (EC) 225, der også kaldes Super Puma, har været involveret i en række ulykker i nødlandinger. I Danmark bruger et selskab i Esbjerg EC225.

Section

Nyheder Udland

Primær sektion

Udland

Breaking news

Skjul videohjul


29 April 2016 | 3:26 pm

Betjente affyrede skud efter gaderøveri

Politiet måtte trække tjenestepistolerne og affyre varselsskud, da betjente fra Fyns Politi fredag formiddag blev kaldt ud til en anmeldelse om røveri i Middelfart.

Her var en person blevet frarøvet fotoudstyr af to mænd, oplyser Fyns Politi.

Da betjentene mødte op på en adresse, hvor de formodede, at gerningsmændene befandt sig, blev de mødt at en mand med en kniv, der opførte sig truende. De fik betjentene til at affyre varselsskud.

Manden med kniven og yderligere tre personer er anholdt i sagen.

Skjult

fra

Long read

1
Betjente affyrede varselsskud Foto: Scanpix Danmark

Underrubrik

Politiet måtte affyre varselsskud, da det mødte frem for at anholde en røverimistænkt, der opførte sig truende.

Section

Nyheder Krimi

Primær sektion

Krimi

Breaking news

Skjul videohjul


29 April 2016 | 3:23 pm

Jan Ø. fik sin revanche: Klar til EM-semifinalen

TV 2 SPORT og TV 2 Play sender direkte fra EM i badminton

Jan Ø. Jørgensen fik sin revanche. 

Danmarks forsvarende europamester i herresingle havde i februar den tvivlsomme ære at være den eneste dansker, der tabte i EM-finalen for hold, da Danmark vandt 3-1 over Frankrig. 

Jan Ø.'s overmand dengang hed Brice Leverdez, men da de to fredag mødtes igen i EM-kvartfinalen, var det danskeren, der havde overhånden. 

Jan Ø. Jørgensen vandt klart med 21-18 og 21-11 og er nu klar til semifinalerne i turneringen, hvor han er forsvarende mester.

Også Hans-Kristian Vittinghus kan senere i aften spille sig i EM-semifinalen. Han møder i kvartfinalen englænderen Rajiv Ouseph - en gentagelse af kvartfinalen fra EM i 2014, hvor danskeren tabte. 

Skjult

fra

Long read

1
Jan Ø. Jørgensen er klar til EM-semifinalen Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Jan Ø. Jørgensen har stadig mulighed for at forsvare sin EM-titel

Section

Sport Badminton

Primær sektion

Badminton

Breaking news

Skjul videohjul


29 April 2016 | 3:20 pm

Quiz: - Jeg vil hellere have sikkerhed end X Factor!

Endnu en uge er gået i dansk politik, og det er dermed blevet tid til en omgang politik-quiz. Har du fulgt med i denne uges historier om indkøb af kampfly, kornmarker og kønsopdelt svømmeundervisning?

I så fald er du godt rustet til quizzen. Del gerne dit resultat på de sociale medier - brug #dkpolquiz.

God fornøjelse!

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/quiz/9542?1

Skjult

fra

Long read

1
Debatten om Danmarks indkøb af nye kampfly raser på Christiansborg. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Hvor godt har du fulgt med i ugens politiske historier? Få svaret i quizzen her.

Section

Nyheder Politik

Primær sektion

Politik

Breaking news

Skjul videohjul


29 April 2016 | 3:16 pm

De gik ikke nødvendigvis i joggingtøj inden de blev demente
Vi håber på, at der snart er en pille. Men meget tyder på, at der ikke er noget »snart«. Faktisk er sand­heden nedslående. Der er ingen helbredende behandling lige om hjørnet. Det eneste, vi kan gøre nu, er at stile efter en ukompliceret og lykkelig fremtid som dement.

Foto:


29 April 2016 | 3:45 pm

Museer skal også være business
Thomas Bloch Ravn mener, at museerne er virksomheder, som ved siden af at være museer skal kunne forholde sig til forretning og service.

Foto: Privat foto


28 April 2016 | 8:30 pm

Bæredygtig udvikling fremfor kold krig
Regeringens udenrigsgranskning hviler på en forkert analyse. Fokus på krudt og kanoner bør erstattes med en indsats for at skabe bæredygtig udvikling for de folkeslag, der bor i Arktis.

Foto:


28 April 2016 | 1:00 pm

Når Riget fattes penge
Væksten i dansk økonomi er ikke prangende. Faktisk er vi rutsjet nedad blandt OECD-landene og ligger for tiden på en yderst beskeden placering. Så meget desto vigtigere er det, at der tages tiltag, som kan understøtte investeringer, jobskabelse og dermed væksten.

Foto:


27 April 2016 | 8:30 pm

Ja, EU-retten står over Folketinget
Gang på gang modtager de danske politikere EU-domme med undren og overraskelse. Det er der ingen grund til. Når vi har valgt at deltage i et så omfattende samarbejde som EU, må dette nødvendigvis betyde, at der opstår situationer, hvor retssystemerne kolliderer.

Foto:


26 April 2016 | 8:30 pm

Billigere elregninger giver igen faldende priser i Europa
Deflationen er tilbage i eurozonen på grund af lavere priser på energi, og ledigheden er den laveste i syv år.
29 April 2016 | 9:26 am

Dansk Industri rynker på brynene over lav ledighed
Ledigheden i Danmark falder, og det får Dansk Industri til at råbe vagt i gevær over for mangel på arbejdere.
29 April 2016 | 9:21 am

Arbejdsmarkedet summer af liv trods sløj økonomisk vækst
Ledigheden falder fortsat i Danmark og er nu på 4,2 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
29 April 2016 | 7:57 am

Arbejdsløsheden dykkede i marts
Ledigheden faldt i marts til 4,2 procent fra 4,3 procent måneden før. Det svarer til, at der er 112.800 ledige, skriver Danmarks Statistik.
29 April 2016 | 7:04 am

Læs mere »

habermas´offentlighedsmodel


29. april 2016: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en habermas´offentlighedsmodel kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge habermas´offentlighedsmodel, som internettet.
Socialdemokraterne er ikke klar til at lave post-aftale, så længe nye momsregler kan koste Post Danmark op mod 200 millioner kroner.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på habermas´offentlighedsmodel eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste habermas´offentlighedsmodel og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Manama, Lissabon, Kabul, Tel Aviv, Islamabad, Astana, Bryssel, Nassau, Havanna, Minsk, Ottawa, Bratislava, Stockholm, Skopje, Riyadh, Monrovia, Zagreb, Damaskus, Maseru, Sana, Thimphu, Accra, Rom, Quito, Yaound, Apia, Bangui, Canberra, Jerevan, Rabat, Bangkok, Dakar, Palikir, Pyongyang, San Marino

Se mere »