lup

Hvad vil du vide om

habermas´offentlighedsmodelSøg her:

habermas´offentlighedsmodel

9. februar 2016: Velkommen til siden om habermas´offentlighedsmodel, hvor du finder alt om habermas´offentlighedsmodel. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere habermas´offentlighedsmodel til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Habermas´offentlighedsmodel rummer mange muligheder for, de som besøger siden om habermas´offentlighedsmodel.
Den svenske storbank Nordea øgede sine bonushensættelser med 20 procent i 2015.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af habermas´offentlighedsmodel i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af habermas´offentlighedsmodel til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte habermas´offentlighedsmodel til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Asjkhabad, Thimphu, Honiara, Bratislava, Nuku'alofa, Bogot, Ouagadougou, Moskva, Tallinn, Phnom Penh, Seoul, Djibouti, Melekeok, Valletta, Monrovia, Minsk, Kingstown, Athen, Tasjkent, Malabo, Katmandu, Tegucigalpa, Kairo, Buenos Aires, Port Moresby, Niamey, Zagreb, Funafuti, Bagdad, Abu Dhabi, Tripoli, Santo Domingo, Beograd, Quito, Bridgetown

Læs mere »

Nyheder

Politiet slæber Politiken-fotograf i retten

En fotograf fra Politiken hives nu i retten, efter at han 9. september sidste år valgte at ignorere politiets anvisninger på den Sønderjyske Motorvej.

Fotograf Martin Lehmann var i færd med at tage billeder af de 300 flygtninge, der gik på motorvejen.

Fotografen blev anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi rejst tiltale mod manden, der skal i Retten i Sønderborg 3. maj.

Det skriver Politiken.

decms://6eac2174c5f6ceb6ad29db1fe571f822f2947a6c

Forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg har sympati med Martin Lehmann, men hun glæder sig til at se, hvad retten kommer frem til, fortæller hun til Politiken.

- Hvis vi ikke havde fået det afprøvet ved retten, kunne det blive en glidebane, hvor politiet bare, når der sker noget, kan tilbageholde journalister eller fotografer og køre dem til en politistation langt væk, så de ikke kan følge situationen.

- På den ene side står hensynet til politiets betingelser for at sikre, at situationen blev løst uden at udvikle sig til uro og konfrontation, og at færdselssikkerheden ikke blev forstyrret.

Og på den anden side står pressens frihed til at informere os alle sammen om emner af væsentlige samfundsmæssig interesse, tilføjer hun overfor Politiken.

Bo Lidegaard, Politikens chefredaktør, bakker op om sin fotograf.

- Han traf den rigtige beslutning. Han gjorde sit arbejde ved at dokumentere begivenhederne, og det havde politiet ikke nogen grund til at forhindre ham i, siger han til sin egen avis.

Skjult

fra

Long read

1
Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt Politikens fotograf Martin Lehmann og smidt de journalister, der gik med de flygtninge og migranter, der vandrer på E45-motorvejen i Sydjylland, væk. Foto: POLFOTO

Underrubrik

Fotograf var i færd med at tage billeder af de 300 flygtninge, der gik på motorvejen. Nu skal han i retten.

Section

Nyheder Krimi

Primær sektion

Krimi

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 10:21 pm

Privat aktieinvestor: Av, av, av - der røg 15 procent af formuen

Både for små og store aktieinvestorer i Danmark var mandag en rigtig grim dag. Aktierne i det danske C20-indeks faldt med 5,4 procent, hvilket er det største fald siden det nuværende indeks blev indført i 2011.

For den private aktieinvestor Jesper Ronald Jensen var tabet endnu værre. Da han kom hjem fra arbejde mandag aften, kunne han gøre op, at 15 procent af hans aktieformue var forsvundet i dagens løb.

decms://4ffd8aa77a42cfba2e78b18575d0ce6e93251990

For ham er løsningen ikke at sælge ud, men tværtimod at holde fast og håbe på bedre tider. Han lægger dog ikke skjul på, at tabet gør ondt, ikke mindst fordi han delvist har investeret i sine aktier for lånte penge.

-Jeg tvivler jo på, at det kan blive ved med at gå ned. Jeg sidder på hænderne og krydser fingre for at markedet meget snart vender. Går det rent galt, kan det komme på tale at leje et værelse ud i huset, siger Jesper Ronald Jensen til TV 2.

Siden nytår er hans aktier faldet med en tredjedel i værdi. Til gengæld har han – ligesom alle andre investorer i danske aktier – kunnet glæde sig over store værdistigninger gennem 2015.

Skjult

fra

Long read

1
Aktieinvestor Foto: Tv 2

Underrubrik

For den private aktieinvestor Jesper Ronald Jensen var det en dyr dag. Aktiemarkedets sorte dag kostede ham 15 procent af formuen.

Section

Nyheder Business

Primær sektion

Business

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 10:15 pm

Tidligere New York-borgmester lun på præsidentkandidatur

Der kan måske være et endnu et bud på en amerikansk præsidentkandidat på vej.

Ifølge avisen Financial Times er den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg muligvis klar til at stille op som uafhængig kandidat.

- Jeg kigger på alle muligheder, siger Michael Bloomberg til avisen.

Bloomberg kommenterer på rygter

Snakken har længe gået på rygtebørsen. Blandt andet skrev New York Times i januar, at den tidligere republikanske borgmester overvejer at stille op.

Men det er først nu, at Bloomberg selv sætter nogle ord på sagen.

Michael Bloomberg skiftede i 2001 sit mangeårige medlemskab i Det Demokratiske Parti ud med et medlemskab i Det Republikanske Parti, som han så forlod i 2007 for at blive uafhængig.

Bloomberg var borgmester i New York fra 2002 til 2013. Derudover er han administrerende direktør i selskabet bag nyhedsbureauet Bloomberg.

Præsidentvalget i USA afholdes tirsdag 8. november 2016.

Skjult

fra

Long read

1
Former New York City Mayor Michael Bloomberg attends an event about climate change at the United Nations headquarters in New York, New York, USA, 27 January 2016. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Den tidligere borgmester Michael Bloomberg siger til Financial Times, at han "kigger på alle muligheder".

Section

Nyheder Udland

Primær sektion

Udland

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:57 pm

Politiinspektør: Vi stod forkert placeret under terrorangrebet

- I bagklogskabens lys kan man godt sige, at der havde været andre måder at løse bevogtningsopgaven ved Krudttønden. 

Sådan lyder en ny opsigtsvækkende indrømmelse fra politiinspektør ved Rigspolitiet Michael Engel Olsen. 

Og mens politiinspektøren frikender politiets tjenestevåben, der havde mere end almindeligt svært ved at skyde igennem ruden på Krudtønden, så indrømmer han nu over for dagbladet Politiken, at politiet var forkert placeret under angrebet.

- Af det har vi lært, at selve placeringen af bevogtningen er afgørende. Det handler om på forhånd at placere sig, så man er i stand til at have gode kort på hånden i forhold til en gerningsmand. Det havde vi ikke, siger han over for Politiken. 

Kugler kunne ikke trænge gennem rude

Efter terrorangrebet stod politiet i spidsen for en undersøgelse af deres egen indsats under terrorangrebet. 

De første konklusioner gik på, at de var velforberedte og velorganiserede.

TV 2 Nyhederne kunne dog søndag fortælle, at mindst syv af politiets 21 kugler ikke kunne skyde igennem ruderne på krudttønden, da Da Omar El-Hussein angreb Krudttønden sidste februar.

decms://21221c262a02979a3f64348e3b6745da906dc8d2

Politi og PET har skullet stramme op

Efter erfaringerne fra terrorangrebet i København har både politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skullet stramme op på en række punkter og procedurer.

Rigspolitiet sendte en række anbefalinger til Justitsministeriet, der blandt andet omfatter forbedret ammunition og en ny skydeuddannelse for betjente.

Og selv om Michael Engell Olsen ikke mener, der er behov for kraftigere våben, har han og resten af arbejdsgruppen under Rigspolitiet således anbefalet, at ammunitionen til både politiets almindelige tjenestepistoler og maskinpistoler bliver opgraderet.

- Politiet skal klare sig i et bredt spænd mellem opgaver, og der er måder at opgradere våben på, som kan løse flere forskellige opgaver, siger han.

Han vil dog ikke gå i nærmere detaljer:

- Udgangspunktet er stadig, at taktikken er meget mere afgørende end selve udstyret, sagde han tidligere på mandagen.

decms://943967247af4207559d9780d9aabf30e03960a22

 

Skjult

fra

Long read

1
Arkivfoto. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Politiet mener ikke, at tjenestevåbnet var problemet under terrorangrebet. Derimod var betjentenes placering et problem, indrømmer politiinspektør.

Section

Nyheder Samfund

Primær sektion

Samfund

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:47 pm

Ronaldo vil fuldføre sin kontrakt med Real Madrid

Rygter har i denne sæson berettet om, at sæsonen kunne blive Cristiano Ronaldos sidste i Real Madrid.

Den 31-årige superstjerne forsikrer dog om, at han har tænkt sig at blive i den spanske hovedstad mindst frem til sommeren 2018, hvor hans kontrakt med Real udløber.

- Jeg ønsker at blive her i to år mere, og så må vi se, hvad fremtiden byder på. Det er den kontrakt, jeg har, siger portugiseren ifølge Sky Sports.

Cristiano Ronaldo blev i sommeren 2009 hentet til Real Madrid fra Manchester United.

Englænderne accepterede at sælge guldfuglen, da spanierne bød 80 millioner pund, hvilket dengang svarede til omkring 694 millioner kroner.

Ronaldos kontrakt med Real Madrid løb i første omgang til sommeren 2015, men den er siden blevet forlænget.

I tiden hos Real har han blandt andet været med til at vinde et spansk mesterskab i 2012 og Champions League i 2014.

- Nu ønsker jeg at vinde trofæer og Champions League igen.

- Jeg har tilbragt syv år i Spanien, og for mig er den spanske liga den bedste i verden, siger Cristiano Ronaldo.

Skjult

fra

Long read

1
Cristiano Ronaldo forsikrer, at han vil blive i Real Madrid til kontraktens udløb i sommeren 2018. Foto: AP

Underrubrik

Portugiseren, der har kontrakt med Real Madrid frem til 2018, lover som minimum at blive i kontraktperioden.

Section

Sport Fodbold

Primær sektion

Fodbold

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:45 pm

Politiet slæber Politiken-fotograf i retten

En fotograf fra Politiken hives nu i retten, efter at han 9. september sidste år valgte at ignorere politiets anvisninger på den Sønderjyske Motorvej.

Fotograf Martin Lehmann var i færd med at tage billeder af de 300 flygtninge, der gik på motorvejen.

Fotografen blev anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi rejst tiltale mod manden, der skal i Retten i Sønderborg 3. maj.

Det skriver Politiken.

decms://6eac2174c5f6ceb6ad29db1fe571f822f2947a6c

Forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg har sympati med Martin Lehmann, men hun glæder sig til at se, hvad retten kommer frem til, fortæller hun til Politiken.

- Hvis vi ikke havde fået det afprøvet ved retten, kunne det blive en glidebane, hvor politiet bare, når der sker noget, kan tilbageholde journalister eller fotografer og køre dem til en politistation langt væk, så de ikke kan følge situationen.

- På den ene side står hensynet til politiets betingelser for at sikre, at situationen blev løst uden at udvikle sig til uro og konfrontation, og at færdselssikkerheden ikke blev forstyrret.

Og på den anden side står pressens frihed til at informere os alle sammen om emner af væsentlige samfundsmæssig interesse, tilføjer hun overfor Politiken.

Bo Lidegaard, Politikens chefredaktør, bakker op om sin fotograf.

- Han traf den rigtige beslutning. Han gjorde sit arbejde ved at dokumentere begivenhederne, og det havde politiet ikke nogen grund til at forhindre ham i, siger han til sin egen avis.

Skjult

fra

Long read

1
Syd- og Sønderjyllands Politi har anholdt Politikens fotograf Martin Lehmann og smidt de journalister, der gik med de flygtninge og migranter, der vandrer på E45-motorvejen i Sydjylland, væk. Foto: POLFOTO

Underrubrik

Fotograf var i færd med at tage billeder af de 300 flygtninge, der gik på motorvejen. Nu skal han i retten.

Section

Nyheder Krimi

Primær sektion

Krimi

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 10:21 pm

Privat aktieinvestor: Av, av, av - der røg 15 procent af formuen

Både for små og store aktieinvestorer i Danmark var mandag en rigtig grim dag. Aktierne i det danske C20-indeks faldt med 5,4 procent, hvilket er det største fald siden det nuværende indeks blev indført i 2011.

For den private aktieinvestor Jesper Ronald Jensen var tabet endnu værre. Da han kom hjem fra arbejde mandag aften, kunne han gøre op, at 15 procent af hans aktieformue var forsvundet i dagens løb.

decms://4ffd8aa77a42cfba2e78b18575d0ce6e93251990

For ham er løsningen ikke at sælge ud, men tværtimod at holde fast og håbe på bedre tider. Han lægger dog ikke skjul på, at tabet gør ondt, ikke mindst fordi han delvist har investeret i sine aktier for lånte penge.

-Jeg tvivler jo på, at det kan blive ved med at gå ned. Jeg sidder på hænderne og krydser fingre for at markedet meget snart vender. Går det rent galt, kan det komme på tale at leje et værelse ud i huset, siger Jesper Ronald Jensen til TV 2.

Siden nytår er hans aktier faldet med en tredjedel i værdi. Til gengæld har han – ligesom alle andre investorer i danske aktier – kunnet glæde sig over store værdistigninger gennem 2015.

Skjult

fra

Long read

1
Aktieinvestor Foto: Tv 2

Underrubrik

For den private aktieinvestor Jesper Ronald Jensen var det en dyr dag. Aktiemarkedets sorte dag kostede ham 15 procent af formuen.

Section

Nyheder Business

Primær sektion

Business

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 10:15 pm

Tidligere New York-borgmester lun på præsidentkandidatur

Der kan måske være et endnu et bud på en amerikansk præsidentkandidat på vej.

Ifølge avisen Financial Times er den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg muligvis klar til at stille op som uafhængig kandidat.

- Jeg kigger på alle muligheder, siger Michael Bloomberg til avisen.

Bloomberg kommenterer på rygter

Snakken har længe gået på rygtebørsen. Blandt andet skrev New York Times i januar, at den tidligere republikanske borgmester overvejer at stille op.

Men det er først nu, at Bloomberg selv sætter nogle ord på sagen.

Michael Bloomberg skiftede i 2001 sit mangeårige medlemskab i Det Demokratiske Parti ud med et medlemskab i Det Republikanske Parti, som han så forlod i 2007 for at blive uafhængig.

Bloomberg var borgmester i New York fra 2002 til 2013. Derudover er han administrerende direktør i selskabet bag nyhedsbureauet Bloomberg.

Præsidentvalget i USA afholdes tirsdag 8. november 2016.

Skjult

fra

Long read

1
Former New York City Mayor Michael Bloomberg attends an event about climate change at the United Nations headquarters in New York, New York, USA, 27 January 2016. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Den tidligere borgmester Michael Bloomberg siger til Financial Times, at han "kigger på alle muligheder".

Section

Nyheder Udland

Primær sektion

Udland

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:57 pm

Politiinspektør: Vi stod forkert placeret under terrorangrebet

- I bagklogskabens lys kan man godt sige, at der havde været andre måder at løse bevogtningsopgaven ved Krudttønden. 

Sådan lyder en ny opsigtsvækkende indrømmelse fra politiinspektør ved Rigspolitiet Michael Engel Olsen. 

Og mens politiinspektøren frikender politiets tjenestevåben, der havde mere end almindeligt svært ved at skyde igennem ruden på Krudtønden, så indrømmer han nu over for dagbladet Politiken, at politiet var forkert placeret under angrebet.

- Af det har vi lært, at selve placeringen af bevogtningen er afgørende. Det handler om på forhånd at placere sig, så man er i stand til at have gode kort på hånden i forhold til en gerningsmand. Det havde vi ikke, siger han over for Politiken. 

Kugler kunne ikke trænge gennem rude

Efter terrorangrebet stod politiet i spidsen for en undersøgelse af deres egen indsats under terrorangrebet. 

De første konklusioner gik på, at de var velforberedte og velorganiserede.

TV 2 Nyhederne kunne dog søndag fortælle, at mindst syv af politiets 21 kugler ikke kunne skyde igennem ruderne på krudttønden, da Da Omar El-Hussein angreb Krudttønden sidste februar.

decms://21221c262a02979a3f64348e3b6745da906dc8d2

Politi og PET har skullet stramme op

Efter erfaringerne fra terrorangrebet i København har både politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skullet stramme op på en række punkter og procedurer.

Rigspolitiet sendte en række anbefalinger til Justitsministeriet, der blandt andet omfatter forbedret ammunition og en ny skydeuddannelse for betjente.

Og selv om Michael Engell Olsen ikke mener, der er behov for kraftigere våben, har han og resten af arbejdsgruppen under Rigspolitiet således anbefalet, at ammunitionen til både politiets almindelige tjenestepistoler og maskinpistoler bliver opgraderet.

- Politiet skal klare sig i et bredt spænd mellem opgaver, og der er måder at opgradere våben på, som kan løse flere forskellige opgaver, siger han.

Han vil dog ikke gå i nærmere detaljer:

- Udgangspunktet er stadig, at taktikken er meget mere afgørende end selve udstyret, sagde han tidligere på mandagen.

decms://943967247af4207559d9780d9aabf30e03960a22

 

Skjult

fra

Long read

1
Arkivfoto. Foto: Scanpix Denmark

Underrubrik

Politiet mener ikke, at tjenestevåbnet var problemet under terrorangrebet. Derimod var betjentenes placering et problem, indrømmer politiinspektør.

Section

Nyheder Samfund

Primær sektion

Samfund

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:47 pm

Ronaldo vil fuldføre sin kontrakt med Real Madrid

Rygter har i denne sæson berettet om, at sæsonen kunne blive Cristiano Ronaldos sidste i Real Madrid.

Den 31-årige superstjerne forsikrer dog om, at han har tænkt sig at blive i den spanske hovedstad mindst frem til sommeren 2018, hvor hans kontrakt med Real udløber.

- Jeg ønsker at blive her i to år mere, og så må vi se, hvad fremtiden byder på. Det er den kontrakt, jeg har, siger portugiseren ifølge Sky Sports.

Cristiano Ronaldo blev i sommeren 2009 hentet til Real Madrid fra Manchester United.

Englænderne accepterede at sælge guldfuglen, da spanierne bød 80 millioner pund, hvilket dengang svarede til omkring 694 millioner kroner.

Ronaldos kontrakt med Real Madrid løb i første omgang til sommeren 2015, men den er siden blevet forlænget.

I tiden hos Real har han blandt andet været med til at vinde et spansk mesterskab i 2012 og Champions League i 2014.

- Nu ønsker jeg at vinde trofæer og Champions League igen.

- Jeg har tilbragt syv år i Spanien, og for mig er den spanske liga den bedste i verden, siger Cristiano Ronaldo.

Skjult

fra

Long read

1
Cristiano Ronaldo forsikrer, at han vil blive i Real Madrid til kontraktens udløb i sommeren 2018. Foto: AP

Underrubrik

Portugiseren, der har kontrakt med Real Madrid frem til 2018, lover som minimum at blive i kontraktperioden.

Section

Sport Fodbold

Primær sektion

Fodbold

Breaking news

Skjul videohjul


8 February 2016 | 9:45 pm

Bloomberg bekræfter: Jeg overvejer at gå efter Det Hvide Hus
Efter flere ugers spekulationer bekræfter den forhenværende New York-borgmester, at han overvejer at stille op til det amerikanske præsidentvalg.
8 February 2016 | 9:57 pm

Puk Damsgård ved grænsen til Syrien: Desperationen tager til blandt flygtningene
Tusindvis af syrere venter lige nu på at få lov til at krydse grænsen til Tyrkiet.
8 February 2016 | 9:47 pm

USA vil bruge 1,8 milliard dollar på at bekæmpe zikavirus
Den amerikanske regering har mandag meddelt, at den vil bruge 1,8 milliard dollar i kampen mod zikavirus.
8 February 2016 | 7:59 pm

USA vil udstyre Sydkorea med grej til at nedskyde missil
Amerikanerne og allierede er enige om enten at vedtage økonomiske sanktioner eller at isolere Nordkorea mere.
8 February 2016 | 7:43 pm

Dansk Flygtningehjælp i tyrkisk grænseby: Flygtningene gør hvad de kan for at overleve
De mange flygtninge i grænseområderne i Tyrkiet er ikke efterladt med mange muligheder for at klare sig gennem længere tid, advarer landechef.
8 February 2016 | 5:22 pm

Læs mere »

habermas´offentlighedsmodel


9. februar 2016: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en habermas´offentlighedsmodel kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge habermas´offentlighedsmodel, som internettet.
Reaktorens magnetfelt kontrollerede 50 millioner grader varm plasma i 102 sekunder - længere end nogen anden reaktor af den type.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på habermas´offentlighedsmodel eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste habermas´offentlighedsmodel og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Seoul, Tasjkent, Montevideo, Funafuti, Nuuk, Luxembourg, Muskat, Saint John's, Suva, Conakry, Melekeok, Juba, Abuja, Vientiane, Manila, Luanda, San Marino, Bissau, Dili, Ulan Bator, Bras, Islamabad, Athen, Nicosia, Lilongwe, Bangkok, Oslo, Lima, Riyadh, Dusjanbe, Gaborone, Mogadishu, Djibouti, Bagdad, Sarajevo

Se mere »