lup

Hvad vil du vide om

juleaftenSøg her:

juleaften

15. august 2018: Velkommen til siden om juleaften, hvor du finder alt om juleaften. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere juleaften til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Juleaften rummer mange muligheder for, de som besøger siden om juleaften.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af juleaften i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af juleaften til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte juleaften til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Banjul, Wellington, Canberra, Abu Dhabi, Katmandu, Kinshasa, Vatikanstaten, San Marino, Riga, Buenos Aires, Tbilisi, Saint George's, Nassau, Dili, Doha, Castries, Gaborone, Maseru, Muskat, Sucre, Asjkhabad, Dhaka, Astana, Tokyo, Havanna, Monrovia, Bissau, Bras, Tirana, Santo Domingo, Bern, Rom, Tasjkent, Mogadishu, Bukarest

Læs mere »

Nyheder

Tyrkiet vil boykotte elektroniske produkter fra USA
Tyrkiet vil boykotte elektroniske produkter fra USA, efter at amerikanerne har indført en række sanktioner og øget toldsatserne på import af stål og aluminium fra Tyrkiet.
14 August 2018 | 9:44 am

Gus Van Sant leverer et råt og syret indblik i en krøllet hjerne
I en tid, hvor debatten om politisk korrekthed til tider kommer til at handle lidt for meget om retten til at føle sig krænket, ikke mindst på andres vegne, er der brug for fortællinger om mennesker, der forstår, at det netop er, når humor stikker lidt, at den også pirker til eftertanken.
10 August 2018 | 9:00 am

»Jeg er bange for, at jeg har fået det til at lyde ganske underholdende. Det er det ikke«
Et opløftende syn på modne kvinder eller en gumpetung affære med livsvisdom, der fås bedre på Gajol-æsker. Vi satte to anmeldere fra hver deres generation til at se »Book Club«.
9 August 2018 | 10:00 am

Velspillet afart af superheltefilmen er en kritik af de voksne
»The Darkest Minds« er en afart af superheltefilmen og sætter effektfulde billeder på teenageres skepsis over for voksne.
3 August 2018 | 5:00 pm

Én gnist og alt eksploderer
I det Oscar-nominerede drama »Fornærmelsen« skildres konflikten i Mellemøsten via et banalt, men fatalt møde mellem en kristen mekaniker og en palæstinensisk sjakbajs.
3 August 2018 | 9:00 am

Er »Mission Impossible« en hyldest til den moderne mand eller et småborgerligt skurkeunivers?
I USA er »Mission Impossible - Fallout« blevet kåret som årets bedste actionbrag. Vi bad to danske kritikere vurdere filmen fra hver deres perspektiv. De er enige om kvaliteten, men de er uenige om det meste andet
2 August 2018 | 1:25 pm

Genmab-chef ser en vej frem efter fiasko
Det var sygdommen, der slog flere patienter ihjel, og ikke Genmabs kræftmiddel Darzalex, siger Genmabs topchef Jan van de Winkel halvanden måned efter dødsfaldene.
13 August 2018 | 6:02 am

Novozymes: Stærkt momentum styrker vores tro på Bioenergi
Andet kvartal bød på en organisk vækst på hele 20 pct. i Novozymes' forretningsdivision Bioenergi, og fremgangen betyder øgede forventningerne til salget for hele 2018.
10 August 2018 | 7:42 am

Novozymes ramt af modvind i vaskemiddelforretningen
Novozymes' største forretningsområder, enzymer til vaskemidler, går tilbage, og der er kraftig valutamodvind. Men Novozymes fastholder alligevel sine forventninger til helåret om vækst på fire-seks procent.
10 August 2018 | 5:50 am

Novo under pres i USA: Prisfald og nye trusler fra Trump
Novo Nordisk kommer endnu en gang på pinebænken i USA, hvor prisfald og nye trusler fra Donald Trump skaber usikkerhed. Novo forudser, at gennemsnitspriserne for 2019 på det vigtige amerikanske marked vil blive lavere sammenlignet med i år.
9 August 2018 | 4:50 am

Genmab fik lavere kvartalsresultat trods fremgang til Darzalex
Genmabs kræftmiddel Darzalex viste atter positive takter i andet kvartal, hvor selskabet dog måtte se såvel top- som bundlinjen vige.
8 August 2018 | 3:34 pm

Læs mere »

juleaften


15. august 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en juleaften kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge juleaften, som internettet.
Ung mand, der formodes at være på flugt efter bilbrande, blev stoppet på grænsen til Tyrkiet.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på juleaften eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste juleaften og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Baku, Quito, Nairobi, Stockholm, Taipei, Rom, Vientiane, Helsingfors, Conakry, Colombo, Chisinau, Funafuti, Dhaka, Muskat, Gaborone, Male, Yaound, Bisjkek, Montevideo, Nuku'alofa, Katmandu, Kingstown, Bangkok, Tel Aviv, Bras, Sarajevo, Skopje, Zagreb, Brazzaville, Porto-Novo, Maseru, Athen, Nassau, Sucre, Doha

Se mere »