lup

Hvad vil du vide om

juleaftenSøg her:

juleaften

12. december 2017: Velkommen til siden om juleaften, hvor du finder alt om juleaften. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere juleaften til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Juleaften rummer mange muligheder for, de som besøger siden om juleaften.
Hlynur Pàlmason er fra Island, men er uddannet på filmskolen i København. I sin debut brillerer han med en unik film rent visuelt, men han mangler desværre en god historie
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af juleaften i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af juleaften til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte juleaften til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Minsk, Wien, Ulan Bator, Kabul, Santiago de Chile, Bagdad, Georgetown, Dodoma, Colombo, Teheran, Vaduz, Chisinau, Sucre, Vilnius, Nuku'alofa, Beijing, Conakry, Warszawa, Ljubljana, Taipei, Tirana, Ouagadougou, Apia, Lima, Bandar Seri Begawan, Islamabad, Reykjavik, Beirut, Porto-Novo, Juba, Katmandu, San Salvador, Nassau, Prag, Seoul

Læs mere »

Nyheder

Bevar kor og orkestre i DR

12 December 2017 | 8:00 am

Tidligere Facebook-chef: Sociale medier ødelægger samfundet
Den sociale sammenhængskraft bliver ødelagt af Facebook og andre sociale medier, mener tidligere chef.
12 December 2017 | 8:10 am

12. låge: LCD Soundsystems fantastiske comeback fik enhver grådighedsmistanke til at forstumme
Hver dag frem til jul peger Berlingskes musikredaktion på de 24 sange, der har gjort størst indtryk i 2017. Bag dagens låge genopstår James Murphy og kompagni fra graven og kalder til dansabelt oprør i gaderne.
12 December 2017 | 7:00 am

Tidligere elev anklager Forfatterskole for sexchikane
En tidligere Forfatterskoleelev fortæller om krænkende oplevelser under studietiden. Forfatterskolen medgiver, at der har været problemer - men understreger, at man nu har fået en adfærdspolitik, der også omhandler seksuel chikane. Ifølge bestyrelsesformand bakker man nu entydigt op om de »krænkede elever«
12 December 2017 | 6:00 am

Er det tid til at skifte den sexistiske kunst ud?
Der er kunstværker på danske museer, der skildrer kvinder som sexobjekter og kan virke krænkende. Skal den slags kunst fjernes fra udstillinger eller bevares, så vi kan reflektere over fortidens kvindesyn?
12 December 2017 | 6:00 am

Hård kritik af alarmvirksomheds jagt på kunder
Verisure-sælgere opfordres til at banke på hos naboerne, når der installeres alarmer og opsøge indbrudsplagede kvarterer. Alarmvirksomheden kan være på kant med loven, men direktøren afviser, at der er en dårlig salgskultur.
12 December 2017 | 6:00 am

Fejlkøb af kopivarer? Det kan det betyde
Udover at der dukker en dårlig kopi op i din pakkeboks, så står du også selv med regningen, hvis hjemmesiden lukkes eller varen snuppes i tolden.
11 December 2017 | 10:04 am

Bilka dropper døgnåbne varehuse
HK Handel kritiserede Dansk Supermarked, da de døgnåbne varehuse blev lanceret. Nu vurderer Bilka, at det ikke kan betale sig.
11 December 2017 | 7:32 am

Claus Meyer køber sig ind i fremadstormende tjener-portal
Ny dansk portal får fashionabel medaktionær.
8 December 2017 | 11:44 am

Julekrisen i Toms eskalerer: Nu bliver mere chokolade tilbagekaldt
Toms er kort inden jul tvunget til at kalde endnu flere af deres kendte chokolademærker tilbage.
8 December 2017 | 8:57 am

Læs mere »

juleaften


12. december 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en juleaften kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge juleaften, som internettet.
Velux’ får ved årsskiftet noget så sjældent som en ny topchef. Den 52-årige brite David Briggs har med kun en enkelt etårig afstikker været firmaets mand i et kvart århundrede.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på juleaften eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste juleaften og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Dodoma, Dakar, Wien, Kingstown, Niamey, Lissabon, Abu Dhabi, Bern, Gaborone, Astana, Antananarivo, Monaco, Malabo, Quito, Vaduz, Minsk, Reykjavik, Freetown, Vientiane, Harare, Bujumbura, Bratislava, Dusjanbe, Tripoli, Bisjkek, Amman, Port Louis, Athen, Manama, Doha, Nuku'alofa, Kabul, Tegucigalpa, Ankara, Sana

Se mere »