lup

Hvad vil du vide om

kortSøg her:

kort

21. april 2018: Velkommen til siden om kort, hvor du finder alt om kort. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere kort til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Kort rummer mange muligheder for, de som besøger siden om kort.
Efter 19 timer i Forligsinstitutionen endte parterne uden en aftale om overenskomst, som de fleste håbede.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af kort i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af kort til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte kort til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Minsk, Bukarest, Bangui, Vatikanstaten, Athen, Manama, Cayenne, Freetown, Kigali, New Delhi, Berlin, Lima, Nuku'alofa, Colombo, Amsterdam, Malabo, Damaskus, Asunci, San Salvador, Panama City, Yaound, Paramaribo, Praia, Palikir, Katmandu, Bujumbura, Juba, Astana, Port Moresby, Saint George's, Tegucigalpa, Manila, Abuja, Pretoria, Addis Abeba

Læs mere »

Nyheder

Dansk tennisteenager rejser sig hurtigt efter ærgerligt nederlag
Ros trods fuser på isen for Aalborg Pirates, og Pep Guardiola vil finde ny motivation sit engelske mesterhold i de resterende kampe.
21 April 2018 | 9:42 am

Var træt af knallertkørsel: Mand skyder 17-årig i benet med jagtgevær
En mand fra Solbjerg ved Aarhus affyrede fredag aften skud mod en knallertkører, oplyser Østjyllands Politi.
21 April 2018 | 9:27 am

Sådan søger du bedst viden på nettet
Rygsmerter er en af de største folkesygdomme, og vi spiser masser af medicin mod smerterne. Alt for ofte er det uden faglig grund, påpeger Peter Gøtzsche. Og ofte skader medicinen. Lær, hvordan du selv finder solid viden.
21 April 2018 | 9:13 am

Der er brug for mindre medicin – og mere omsorg
Alt for mange får medicin, erkender de praktiserende lægers videnskabelige formand, men tit er det efter pres fra patienten selv, ikke lægen.
21 April 2018 | 9:12 am

Liderlig statsminister deler vandene
Birgithe Kosovic' andet og sidste romanbind om Erik Scavenius får både top- og bundkarakterer af de danske anmeldere.
21 April 2018 | 8:45 am

Brug doktor Google – og gå i kritisk dialog med din læge
Professor Peter Gøtzsche opfordrer i ny bog danskerne til at blive læger i eget liv. Al troværdig viden om sygdom og behandling findes på nettet, og nu skal du bare lære, hvordan du finder ud af, om en behandling er god for dig eller ej. Uanset hvad din læge siger, mener professoren.
21 April 2018 | 8:21 am

Kampklare forhandlere mødes igen: »Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sende landet ud i en konflikt«
Fagforeninger og arbejdsgivere på det offentlige område genoptager lørdag formiddag overenskomstforhandlinger.
21 April 2018 | 7:57 am

Her er de stærkeste mærker for miljø, sundhed og bæredygtighed
En ny bog har gennemgået 51 mærker på vores varer med en målestok for, hvor høj troværdighed og markedsværdi mærkerne har. I bunden ligger to mærker for veganere.
21 April 2018 | 7:26 am

Mine pædagogkolleger løber rundt med et stadig mere anstrengt smil. Flere har grædt overfor mig
Det er fortvivlende at se mine pædagogkolleger bukke under for dårlige vilkår, der forhindrer dem i at nå alle børnene. Nu må nok være nok.
21 April 2018 | 7:24 am

Nephew har en ny plan: De vil have 15.000 mennesker i Jyske Bank Boxen til at synge med på 'Op al den ting, som Gud har gjort'
Efter seks år i dvale og med musiker og sanger Marie Højlund som nyt medlem giver Nephew nu lyd fra sig igen. På en række ep’er kombinerer bandet egne, nyskrevne numre med guld fra den danske sangskat. Et af målene er at få koncertgængere i titusindtal til at synge med på den gamle danske sangskat, fortæller Nephew i dette interview.
21 April 2018 | 7:14 am

Aktiemarkederne er lynhurtigt gået fra højt solskin til sorte tordenskyer
Efter tre uger med overraskende positive aktiemarkeder ser ud til at gå ned ad bakke igen.
21 April 2018 | 9:40 am

Træt af knallertkørsel: Mand skyder 17-årig i benet
En mand fra Solbjerg ved Aarhus affyrede fredag aften skud mod en knallertkører, oplyser Østjyllands Politi.
21 April 2018 | 9:20 am

60 år efter: »Den kroniske uskyld« virker både død og levende, hæmmet og frigjort
Klaus Rifbjergs »Den kroniske uskyld« fylder 60 år og fejres snart med en dramatisering på Det Kgl. Teater. Søren Kassebeer har genlæst romanen.
21 April 2018 | 9:00 am

New Zelands premierminister stjæler scenen i London
Briterne har sikret sig, at prins Charles kommer i spidsen for Commonwealth, men det er New Zealands 38-årige premierminister, Jacinda Ardern, der løber med hovedrollen.
21 April 2018 | 9:00 am

Læs mere »

kort


21. april 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en kort kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge kort, som internettet.
I en rundspørge svarer 75 procent af de rigeste mennesker i verden, at de ser en ny nedgangstid nærme sig.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på kort eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste kort og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Kingston, Beirut, Juba, Quito, Sofia, Canberra, Kairo, Libreville, Thimphu, Port Louis, Nouakchott, Rabat, Praia, Bratislava, Tel Aviv, Oslo, Dusjanbe, Luanda, Chisinau, Honiara, Santiago de Chile, Helsingfors, Prag, Nuku'alofa, Rom, Funafuti, Luxembourg, Hanoi, Paramaribo, Suva, Ouagadougou, Porto-Novo, Algier, Islamabad, Reykjavik

Se mere »