lup

Hvad vil du vide om

lirSøg her:

lir

15. august 2018: Velkommen til siden om lir, hvor du finder alt om lir. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere lir til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Lir rummer mange muligheder for, de som besøger siden om lir.
I en tid, hvor debatten om politisk korrekthed til tider kommer til at handle lidt for meget om retten til at føle sig krænket, ikke mindst på andres vegne, er der brug for fortællinger om mennesker, der forstår, at det netop er, når humor stikker lidt, at den også pirker til eftertanken.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af lir i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af lir til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte lir til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Astana, Yaound, Beijing, Dalap-Uliga-Darrit, Praia, Funafuti, Wien, Santo Domingo, Madrid, Monaco, Tasjkent, Muskat, New Delhi, Brazzaville, Bujumbura, Colombo, Port of Spain, Nicosia, Stockholm, Male, Nouakchott, Lissabon, Addis Abeba, Dakar, Maputo, Riyadh, Antananarivo, Bisjkek, Manila, Bagdad, Oslo, Skopje, Managua, Kuwait City, Pyongyang

Læs mere »

Nyheder

Tørre tal fra landbruget tyder på rolig dansk vækst
De første pejlemærker tyder ikke på, at sommervejret har budt på overophedning i dansk økonomi - tværtimod.
14 August 2018 | 7:00 am

Dansk whiskyproducent klar til at indtage verden: »Det er fandeme sindssygt«
På mandag slår Stauning Whisky dørene op for deres 5.000 kvadratmeter store destilleri lidt uden for den lille vestjyske landsby, hvor de ni stiftere for 13 år siden gjorde en interesse til virkelighed. Selv om de bærer på en god portion vestjysk ydmyghed, er målet i sidste ende, at alle fra amerikanere til kinesere skal kunne smage deres whisky.
14 August 2018 | 4:00 am

Sommerens tørke hæver priserne i køledisken
De mange solskinstimer og den lave mængde nedbør, som ramte flere lande hen over sommeren, har fået priserne på råvarer til at stige. Det kommer til at gå ud over forbrugerne, som skal have flere penge op af lommerne i supermarkederne, vurderer eksperter.
13 August 2018 | 11:50 am

150 danske Aldi-butikker skal flyttes eller udvides
Den danske afdeling af discountkæden Aldi har fået tilført 200 millioner kroner fra Tyskland for at revitalisere kæden i Danmark.
13 August 2018 | 5:27 am

Novozymes-boss: Det er længe siden, vi har haft så god innovation på vej
Novozymes' topchef, Peder Holk, ser mere optimistisk på virksomhedens pipeline af ny innovation end længe. Det er de nye produkter, som skal drive en god del af væksten resten af året og næste år, siger Holk.
10 August 2018 | 12:30 pm

Er museerne en succes eller fyldt med gammelt skrammel?
Der er behov for at stille tydelige krav til museerne, men også at sikre stabile tilskud fordelt på museer i hele landet.
13 August 2018 | 4:00 pm

Pernille Vermund: EU hverken kan eller vil beskytte de europæiske folks frihed og deres måde at leve på
Mens vi venter på EUs sammenbrud, bør vi forberede os og finde sammen med ligesindede lande.
12 August 2018 | 4:00 pm

Sådan fik de sociale medier sat os i arbejde
Vi knokler og arbejder gratis. Til gengæld skummer ejerne af de sociale medier fløden. Men hvor længe vil vi ulønnede arbejdere fortsætte med at give vores tid, tanker og personlige information til disse platforme?
12 August 2018 | 10:00 am

Museumsdirektør: Luk Kulturministeriet - for kulturens skyld
Tiden er løbet fra Kulturministeriet, mener museumsdirektør Jane Mylenberg Sandberg, der vil nedlægge det mindst magtfulde ministerium i dansk politik. For kunsten og kulturens skyld.
11 August 2018 | 9:00 am

Luder eller madonna?
Det ændrer sig aldrig: En seksuel aktiv kvinde kaldes for en billig luder, mens en seksuel aktiv mand er en fandens karl.
10 August 2018 | 10:00 am

Undgå at sommerdellerne sætter sig permanent
Find tilbage til hverdagen og motionsrutinerne hurtigst muligt. Og start op med blød træning, hvis du ikke var aktiv før ferien.
15 August 2018 | 5:03 am

Hjernerystelser og hovedskader kan føre til selvmord
Folk med hovedskader har langt større risiko for at begå selvmord, viser dansk forskning.
14 August 2018 | 9:22 pm

»Det er efterhånden svært at kende forskel på Venstre og så venstrefløjen i København«
Københavns integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), mener, at København sagtens kan modtage flere flygtninge. Kolleger fra blå blok ryster på hovedet.
14 August 2018 | 7:25 pm

NASA har mistet forbindelsen til historisk Mars-robot
Efter en voldsom støvstorm har NASA mistet kontakten til sin berømte Mars-rover »Opportunity«, der har kørt rundt på den røde planet i over 14 år.
14 August 2018 | 6:40 pm

13-årig anholdt for knivstik mod 14-årig på åben gade i København
Politiet arbejder på at klarlægge, om andre kan have været indblandet i knivstikkeri i Københavns Sydhavn.
14 August 2018 | 6:34 pm

Læs mere »

lir


15. august 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en lir kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge lir, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på lir eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste lir og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Dhaka, Sucre, San Marino, Bandar Seri Begawan, Lima, Georgetown, Gaborone, Maputo, Minsk, Guatemala City, Kingston, Bisjkek, Port Louis, Paris, Montevideo, Havanna, Algier, Bagdad, Roseau, Tokyo, Sofia, Budapest, Katmandu, Ouagadougou, Reykjavik, Hanoi, Kinshasa, Nairobi, Dalap-Uliga-Darrit, Monrovia, Tbilisi, Abu Dhabi, Tegucigalpa, Port Vila, Bras

Se mere »