lup

Hvad vil du vide om

mortens aftenSøg her:

mortens aften

18. november 2017: Velkommen til siden om mortens aften, hvor du finder alt om mortens aften. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere mortens aften til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Mortens aften rummer mange muligheder for, de som besøger siden om mortens aften.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af mortens aften i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af mortens aften til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte mortens aften til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, San Marino, Ottawa, Prag, Beijing, Bamako, Oslo, San Jos, Bangkok, Windhoek, Vilnius, Dili, Paramaribo, Moskva, Guatemala City, Nicosia, Ljubljana, Algier, Wien, Tokyo, Apia, Abu Dhabi, Beirut, South Tarawa, Antananarivo, Sofia, Rom, Naypyidaw, Islamabad, Muskat, Dhaka, Chisinau, Reykjavik, Abidjan, Niamey, Ankara

Læs mere »

Nyheder

Rambøll henter finansdirektør fra Maersk Drilling
Ingeniørkoncernen Rambøll har hyret en ny finansdirektør, og valget er faldet på Marianne Sørensen, der kommer fra en tilsvarende stilling hos Maersk Drilling.
16 November 2017 | 6:50 am

Slut med at være topchef: Smedegaard bliver rådgiver for kapitalfonde
Det er sandsynligvis slut med at være topchef, siger Nils Smedegaard, forhenværende adm. direktør for A.P. Møller-Mærsk og Carlsberg. I stedet ligger hans fremtid sammen med nogle af Europas største kapitalfonde.
13 November 2017 | 8:30 pm

McKinsey skal have ny topchef
McKinsey har indledt jagten på en ny global topchef. Jagten foregår i egne rækker, og en kvindelig partner er blandt de mulige kandidater, skriver Financial Times.
7 November 2017 | 12:11 pm

Johan Schlüter snubler i eget selvforsvar

7 November 2017 | 7:00 am

Den britiske dronning, Trumps kabinetmedlem, Trudeaus fortrolige: Ny skattelylæk rammer bredt
En ny læk af dokumenter fra skattelylande har ramt verdens forsider og afslører både kongelige, politikere og kæmpeselskaber i at benytte sig af skattelylande. 140 indtil videre unavngivne danskere skulle også være at finde i papirerne.
5 November 2017 | 6:20 pm

Minister er blevet gift og får nyt efternavn
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll hedder nu Ammitzbøll-Bille til efternavn.
18 November 2017 | 1:55 pm

132 sangerinder går ud og fortæller om overgreb i Danmark
I Sverige og Norge har kvinder i kreative fag stået frem med en lang række beretninger om en seksuelt krænkende arbejdskultur. Nu står 132 klassiske sangerinder frem med et manifest for at støtte og vidne om krænkelser herhjemme også.
18 November 2017 | 1:42 pm

Ungdomshuset bevarer støtte trods opfordring til valgplakat-tæsk med køller og dartpile
Ungdomshuset opfordrer ikke længere til ulovligheder og bevare derfor kommunal støtte. Det ærgrer borgmester.
18 November 2017 | 1:35 pm

Egypten åbner grænsen til Gazastriben for første gang i ti år
Op mod 20.000 palæstinensere har søgt om at få lov til at rejse ud af Gaza i de tre dage, grænsen er åben.
18 November 2017 | 12:59 pm

Mord i Mali, bedrageri og løgne truer myten om elitesoldaterne fra Navy Seals
To medlemmer af verdens mest berømmede elite-styrke, Navy Seals Team Six, er mistænkt for svindel og for at have myrdet en amerikansk soldat, der havde mistanke til dem.
18 November 2017 | 12:33 pm

Koreanerne kommer: Kia har sat alle sejl til
Stinger gør op med alt, hvad Kia hidtil har stået for. Den har baghjulstræk, den kommer med op til 370 hk, designet er prangende – og prisen kan uden problemer ramme 850.000 kr.
18 November 2017 | 12:53 pm

Lyntest: Mazda CX-5 - en lidt overset størrelse på det voldsomt populære SUV-marked
Mazda lancerer cylinderfrakobling på topversionen, så den bliver 2-cylindret ved lav belastning. Funktionelt fungerer det forrygende, men den store besparelse udebliver.
18 November 2017 | 11:00 am

WEB-TV: Bindegal men forrygende - Mercedes-AMG GLC 63S
0-100 km/t på 3,8 sekunder i en familie-SUV. Det er afsindigt. Mercedes GLC er sædvanligvis en fornuftig SUV med god plads, høj kvalitetsfornemmelse og et elegant design. I AMG-versionen har den fået et skud brutalitet i form af 510 hk fra en biturbo V8-motor. Det gør den decideret vanvittig. Men vanvittigt er Mercedes tuningsafdeling AMG's credo, så alt falder på plads, når jeg triller en tur ned af mindernes avenue i den helt ny Mercedes-AMG GLC 63S, og møder både "Den Røde So" og "The Hammer". Eller triller er måske så meget sagt, med launch control aktiveret.
18 November 2017 | 11:00 am

#MeToo: Virksomheder bør få sig et sex-etisk kodeks
Veldrevne selskaber har regler for korrekt opførsel inden for miljø, bestikkelse og CSR – men hvor er retnings­linjerne for anstændig opførsel?
18 November 2017 | 8:00 am

Rumlende vulkan var tæt på at koste os kassen
Hvad gør man, når en potentiel naturkatastrofe truer drømmerejsen - og man ikke kan få refunderet sine udgifter?
18 November 2017 | 7:00 am

Læs mere »

mortens aften


18. november 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en mortens aften kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge mortens aften, som internettet.
Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på mortens aften eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste mortens aften og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Kingstown, Zagreb, Kigali, Ulan Bator, Monrovia, Kuala Lumpur, Lilongwe, Maseru, Asunci, Kabul, Suva, Paris, Madrid, Abu Dhabi, Singapore, Port Moresby, Dakar, Managua, Dalap-Uliga-Darrit, New Delhi, Rom, Saint John's, Kairo, Djibouti, Nicosia, Ottawa, Canberra, Katmandu, San Marino, Teheran, Tallinn, Budapest, Porto-Novo, Valletta, Helsingfors

Se mere »