lup

Hvad vil du vide om

nummerSøg her:

nummer

20. september 2018: Velkommen til siden om nummer, hvor du finder alt om nummer. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere nummer til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Nummer rummer mange muligheder for, de som besøger siden om nummer.
Her mod årets afslutning flyder alverdens spilmedier over med kåringer af årets bedste computerspil. B.dk giver her et samlet overblik.
Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af nummer i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af nummer til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte nummer til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Helsingfors, Asjkhabad, Lilongwe, Bratislava, Tegucigalpa, Pyongyang, Tripoli, Mogadishu, Amsterdam, Banjul, Beirut, Lom, Zagreb, Vatikanstaten, Bissau, San Marino, Sofia, Wellington, Bukarest, Thimphu, Asmara, Port Louis, Bryssel, Tallinn, Libreville, Abu Dhabi, Nouakchott, Colombo, Moskva, Kairo, Nuku'alofa, Port of Spain, South Tarawa, Kuala Lumpur, Kingstown

Læs mere »

Nyheder

Skadet Landa misser VM - Fuglsangs holdkammerat erstatter ham

VM i cykling bliver uden en af verdens stærkeste bjergryttere.

Movistar-rytteren døjer fortsat med smerter i ryggen og har meldt fra til landstræneren, Javier Minguez. Det oplyser de...


19 September 2018 | 7:13 pm

Trek præsenterede stortalent, men nu der er forvirring om hans fremtid

Et stort ønske gik i opfyldelse for Trek-Segafredo i slutningen af august i år.

Her offentliggjorde World Tour-holdet med citater fra både holdmanager Luca Guercilena og cykelrytteren Iván Ram...


19 September 2018 | 6:11 am

25-årig Astana-nordmand stopper karrieren øjeblikkeligt

25 år er ingen alder for en cykelrytter.

Netop derfor er det opsigtsvækkende, at den 25-årige nordmand Truls Korsæth har valgt at stoppe som professionel cykelrytter på Astana.

I stedet for ...


19 September 2018 | 4:49 am

Dansk profil har fået otte skruer i skulderen

Christopher Juul-Jensen kom kørende med op mod 70 kilometer i timen, da hans sæson med ét sluttede.

Den danske Mitchelton-Scott-rytters forhjul forsvandt under ham på en nedkørsel i det canadiske c...


18 September 2018 | 7:23 pm

Lasse Norman skifter til belgisk cykelhold

26-årige Lasse Norman Hansen har fået fremtiden på plads. Det fortæller han til TV 2 SPORT tirsdag.

- Jeg skal til Corendon-Circus fra næste år på en 2-årig kontrakt.

Det belgiske cykel...


18 September 2018 | 2:59 pm

Fremtidigt fodbold-EM får nyt dansk TV-hjem
Europamesterskaberne i fodbold vil i 2020 kunne ses på Viasats kanaler, streamingtjenesten Viaplay og DR.
18 September 2018 | 11:37 am

DR indleder fyringer og afskediger chefer efter medieforlig
Den store public service-koncern er begyndt at fyre chefer i forbindelse med det nyligt indgåede medieforlig.
17 September 2018 | 12:08 pm

Ægtepar køber et af USAs mest ikoniske magasiner
Time Magazine er blevet solgt for 190 millioner dollar til it-milliardæren Marc Benioff og hans hustru.
17 September 2018 | 4:58 am

Løjtnanten skal holde sammen på reklamegigant efter skandale
Portræt. Mark Read er bekræftet som ny topchef for reklamegiganten WPP, der i mange år var synonym med grundlæggeren Sir Martin Sorrell, som i foråret forlod foretagendet i vanære. Kan efterfølgeren holde sammen på trådene?
11 September 2018 | 2:20 pm

Læs mere »

nummer


20. september 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en nummer kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge nummer, som internettet.
Regnskabsåret 2017/18 var et svært et af slagsen for Rovsing, som leverer udstyr til rumfartsindustrien, og som så sin omsætning falde med 35 pct., mens driften gled fra plus til minus.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på nummer eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste nummer og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Beograd, Damaskus, Ulan Bator, Asunci, Suva, Juba, Mexico City, Riyadh, Athen, Lissabon, Hanoi, Port Moresby, Luxembourg, Niamey, Washington D.C., Porto-Novo, Colombo, Abu Dhabi, Monaco, Naypyidaw, Antananarivo, Bujumbura, Lom, Vatikanstaten, Tbilisi, Oslo, Valletta, Jerevan, Managua, Asjkhabad, London, Vientiane, Manama, Bagdad, Bryssel

Se mere »