lup

Hvad vil du vide om

plaxSøg her:

plax

23. januar 2018: Velkommen til siden om plax, hvor du finder alt om plax. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere plax til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Plax rummer mange muligheder for, de som besøger siden om plax.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af plax i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af plax til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte plax til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Washington D.C., Jerevan, Bujumbura, Reykjavik, Algier, Dodoma, Male, Katmandu, Dakar, Nassau, Kuwait City, Ouagadougou, Castries, Stockholm, Moroni, Port Moresby, Kairo, New Delhi, Beograd, Bukarest, Santo Domingo, Ljubljana, Funafuti, Kuala Lumpur, Teheran, Windhoek, Gaborone, Rom, Abuja, Amsterdam, Thimphu, Port Louis, Muskat, Montevideo, Mexico City

Læs mere »

Nyheder

Liverpools flotte serie slutter med nederlag til bundprop
Efter 14 kampe i træk uden nederlag i Premier League tabte Liverpool overraskende ude til Swansea.
22 January 2018 | 10:09 pm

Paven undskylder sin »slag i ansigtet«-udtalelse om ofre for præsters seksuelle overgreb
Paven har i dag beklaget sit ordvalg i den støtte, han udtalte til en chilensk biskop, der er beskyldt for at have kendt til seksuel misbrug. Men støtten - den fastholder han.
22 January 2018 | 9:24 pm

Liberal Alliance vil ændre stærkt kritiseret lovforslag om hemmelig overvågning
Regeringens forslag om at udnytte befolkningens personoplysninger uden at inddrage Folketinget og borgerne går for vidt, siger opposition. Og nu også LA.
22 January 2018 | 9:13 pm

En god dag for popdiva Hyon Song-wol, der er i live, og en dårlig dag for Jeffrey Galmond, der tabte til Skat
Hvad dag kårer Politiken, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.
22 January 2018 | 8:52 pm

Den europæiske førsterebel på balladetur i København
Carles Puigdemont tog til debatmøde med truslen om anholdelse hængende over hovedet. Den udeblev, og den catalanske terrier fik vist tænder – men overbeviste langtfra alle.
22 January 2018 | 8:48 pm

Rigmand i Schweiz taber sag om trecifret millionbeløb til Skat
Det er ikke forkert, når Skat forlanger 196 millioner kroner i skat af en rigmand, der nu er bosat i Schweiz. Det er Københavns Byret mandag kommet frem til i en civilsag, hvor Skat er blevet frifundet.
22 January 2018 | 1:07 pm

3.000 eller 63.000 kr. kvadratmeter: Prisforskellen på landets huse er enorm
Hvis tid er penge, og boligjagten er sat ind, skal man nok begynde at regne på antallet af ledige timer, inden man vælger drømmeadressen.
22 January 2018 | 11:00 am

Økonomisk rådgiver: Mange unge danskere begår en fejl med formueforvaltning
Formueforvaltning over et livsforløb er omdrejningspunktet i denne uges afsnit af »Dine Penge«, og her kan mange unge med fordel dreje på et greb i deres privatøkonomi.
20 January 2018 | 9:37 am

»Chess« i Tivoli er en triumf og et mirakel
Glimrende opsætning af »Chess« giver den problematiske musical en nerve og et nærvær, man ikke troede, den kunne få. Med en overlegen Xenia Lach-Nielsen som dens ubestridte midtpunkt.
22 January 2018 | 9:48 am

Teater med rødvin i rygerrynkerne

2 January 2018 | 3:31 pm

DRs skrottede julesatire er helt gal - eller genial
DR valgte 30. november at aflyse radiosatire-julekalenderen »Jul i republikken«, hvor Johanne Schmidt Nielsen som sig selv spillede Danmarks præsident, mens den detroniserede kongefamilie måtte finde sig til rette blandt socialnassere på Amager. Mungo Park og Aveny-T slog til og har sat radiokalenderen op som happening for en dag. Spørgsmålet er bare, hvem der narrer hvem?
21 December 2017 | 8:50 am

Noget om Halfdan Rasmussen
Halfdan Rasmussens "Tosserier" sat på scenen som halvbagt teaterfinurlighed på Nørrebro Teater.
11 December 2017 | 12:38 pm

Teaterchef vil opføre DRs droppede julekalender: »Jeg synes, det er ubehageligt, det her«
»Jul i republikken«, som skulle have været sendt på P1, blev afblæst i sidste øjeblik. Nu kan den måske snart opleves på Aveny-T.
6 December 2017 | 6:41 pm

Læs mere »

plax


23. januar 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en plax kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge plax, som internettet.
Danskerne skal vænne sig til soldater i gaderne, da terrortruslen fortsat vil være til stede i Danmark.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på plax eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste plax og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Thimphu, Rom, Kiev, Nouakchott, Beijing, Colombo, Addis Abeba, Madrid, Rabat, Valletta, Tallinn, Nuku'alofa, Doha, Port-au-Prince, Dakar, Luanda, Taipei, Yaren, Andorra la Vella, Pyongyang, Beograd, Singapore, Maseru, Bukarest, Luxembourg, Suva, Reykjavik, Santo Domingo, Kuwait City, Abidjan, Freetown, Vientiane, Washington D.C., Amman, Dodoma

Se mere »