lup

Hvad vil du vide om

pruterSøg her:

pruter

27. april 2018: Velkommen til siden om pruter, hvor du finder alt om pruter. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere pruter til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Pruter rummer mange muligheder for, de som besøger siden om pruter.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af pruter i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af pruter til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte pruter til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Vatikanstaten, Chisinau, Kigali, Ankara, Libreville, Yaren, Palikir, Sana, Santo Domingo, South Tarawa, Vilnius, Washington D.C., Apia, Bukarest, Baku, Bujumbura, Bissau, Bangui, Kiev, Port Vila, Saint John's, Dili, San Marino, Ljubljana, Canberra, Islamabad, Dhaka, Abu Dhabi, Dusjanbe, Buenos Aires, Dublin, Cayenne, Valletta, Luanda, Nassau

Læs mere »

Nyheder

Danskerne vil forbyde omskæring af drengebørn
Et klart flertal mod omskæring af drengebørn under 18 år tegner sig blandt danskerne i en ny Gallup-måling på tværs af partiskel. Det strider imod holdningen blandt flertallet på Christiansborg, hvor bl.a. Venstre denne uge meddelte, at partiet var imod et forbud. I diskussionen præger især én bestemt faktor danskernes holdning, vurderer valgforsker.
26 April 2018 | 4:00 pm

Statsrevisorer: Grænsekontrol går ud over politiets andre opgaver
Færre sigtes for grov borgerrettet kriminalitet, efter at politiet har optrappet terror- og grænsebevogtning.
26 April 2018 | 2:30 pm

Minister overvejer sanktioner mod kommuners budgetbrud
Kommunerne skal ikke kunne bruge statskassen som et tag-selv-bord, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.
26 April 2018 | 2:22 pm

Regeringen når aldrig at bygge »verdens største« vindmøllepark
Ifølge regeringen bliver havvindmøllepark verdens største, men en række større når at blive færdige før.
26 April 2018 | 1:41 pm

Kommunerne overskrider budgettet for første gang i årevis
Anlægsudgifter er næsten to milliarder kroner højere end budgetteret. Ministre kalder kommuner til drøftelser.
26 April 2018 | 12:24 pm

Nyt sommerhus på markedet er Danmarks dyreste
Find sejlerskoene frem, puds solbrillerne og slå kraven op på polo-shirten: Nordsjælland kalder på en ny sommergæst med pengepungen i orden.
26 April 2018 | 7:41 am

Økonomer: Nu bliver boligfesten sjovest uden for de store byer
Priserne på ejerboliger i København og Aarhus er kommet så højt op, at det i den kommende tid vil være uden for de store byer, at boligpriserne vil stige mest, mener en række økonomer.
26 April 2018 | 6:00 am

Hus på budget: Disse tre huse koster under 100.000 kroner
Huse udbudt til salg for et blot fem-cifret beløb er en ligeså sjælden gæst på boligmarkedet, som de fleste af os er, når der holdes åbent hus i strandvejens multimillion-kasser.
25 April 2018 | 10:00 am

Aktieuro giver minus på kontoen hos pensionsopsparerne
Landets største pengetank ATP fik et negativt afkast i årets første kvartal på 1,1 mia. kr. Der er tale om en normalisering af afkastene efter en række gyldne år, mener ATP.
25 April 2018 | 7:06 am

750.000 får ikke sparet op til pension

25 April 2018 | 5:28 am

Samsung varsler svag efterspørgsel på iPhone X
Sydkoreanske Samsung melder om et dårligt salg af de fleksible Oled-skærme, som fremstilles til Apples flagskib iPhone X. Nu varsler selskabet om faldende salg i indeværende kvartal også.
26 April 2018 | 1:20 pm

Højttalergiganten Sonos har hemmelige børsplaner
Allerede til sommer kan den amerikanske storproducent af trådløse højttalere være børsnoteret.
26 April 2018 | 7:45 am

Snapchat stopper sporing af teenagere
Strammere databeskyttelse i EU fra 25. maj får Snapchat til at stoppe med at indsamle GPS-data om sine unge brugere for ikke at miste dem.
26 April 2018 | 7:05 am

Ny smartphone sender Samsungs overskud på himmelflugt
Den sydkoreanske elektronikgigant havde i første kvartal et nettooverskud svarende til 66 milliarder kroner.
26 April 2018 | 6:23 am

Stærk begyndelse på året for skandaleramte Facebook
Sagen om Facebooks lemfældige omgang med brugernes private data ser ikke ud til at ramme økonomien. Endnu da.
26 April 2018 | 5:47 am

Læs mere »

pruter


27. april 2018: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en pruter kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge pruter, som internettet.
En længe ventet EU-godkendelse koster dyrt i PostNord, som taber millioner hver måned på forsinket omstilling.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på pruter eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste pruter og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Lima, Quito, Dodoma, Mogadishu, Tunis, Dusjanbe, Mexico City, Teheran, Windhoek, Ottawa, Ljubljana, Stockholm, Mbabane, Pyongyang, Tegucigalpa, Lilongwe, Monrovia, Addis Abeba, Palikir, Malabo, Paramaribo, Nassau, Sarajevo, South Tarawa, Bern, Pretoria, Antananarivo, Cayenne, Tallinn, Ankara, Islamabad, Apia, Bukarest, Moroni, Kingston

Se mere »