lup

Hvad vil du vide om

rumfangSøg her:

rumfang

23. marts 2017: Velkommen til siden om rumfang, hvor du finder alt om rumfang. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere rumfang til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Rumfang rummer mange muligheder for, de som besøger siden om rumfang.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af rumfang i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af rumfang til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte rumfang til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Vaduz, Bukarest, Dodoma, Baku, Asmara, Kuwait City, Doha, Tasjkent, Port-au-Prince, Brazzaville, Islamabad, Suva, Nuku'alofa, Libreville, Porto-Novo, Pyongyang, Naypyidaw, Maputo, Ljubljana, Algier, Lom, Bangui, Bagdad, Kingstown, Bridgetown, Tegucigalpa, Guatemala City, Santiago de Chile, Palikir, Lissabon, Lusaka, Seoul, Nicosia, Belmopan, Nairobi

Læs mere »

Nyheder

Forventes solgt for millioner: Se Andy Warhols private feriefotos
Andy Warhol tog over 200 private fotos på en rejse til Hong Kong og Beijing. De kommer nu for første gang på auktion - og er vurderet til millioner.
23 March 2017 | 1:05 pm

Ramsland digter fantastisk om middelalderen
Den har været mange år undervejs, men nu er den her: Morten Ramslands nye roman, »Æg«, der har en rammefortælling fra nutiden, men ellers boltrer sig i en beskidt og overtroisk dansk middelalder. »Æg« er sanselighed på skrift, en litterær bedrift, og anmelderen kom til at tænke på Johannes V. Jensens »Kongens fald«, intet mindre, undervejs i læsningen. Om "Æg" så også bliver en evigtgrøn, dansk klassiker vil tiden vise. I hvert fald har den potentialet til det!
23 March 2017 | 12:56 pm

De er skøre, de riddere!
Lidt luntende, men sjov dansk udgave af den rablende Monty Python-musical "Spamalot" i Tivoli.
23 March 2017 | 12:51 pm

Beverly Hills 90210 var drømmen om et spændende teenageliv
For 25 år siden i dag blev Beverly Hills 90210 vist for første gang på dansk tv. Beverly Hills 90210 var den drøm, der viste en mere spændende udgave af det teenageliv, jeg levede.
23 March 2017 | 10:47 am

EU-formand: Her er fem bud på Europas fremtid
»Der har alt for længe været en uoverensstemmelse mellem, hvad folk forventer af EU, og hvad det kan levere. Vi bør ikke lade som om, at Europa alene kan løse alle problemer.«
23 March 2017 | 2:00 pm

Drop brokkeriet politiker-leden er overdrevet
»Vi har det mest retfærdige folketingsvalg i verden – og dermed også de politikere, vi fortjener.«
22 March 2017 | 5:00 pm

Luk rockerborgene og bandernes opholdssteder
»Hvorfor har vi nogensinde accepteret, at uskyldige mennesker har måttet leve livet i utryghed klos op ad dybt kriminelle mennesker?«
22 March 2017 | 3:30 pm

»Den er jo så hvid, så uskyldsren«
Fordi Maria Gerhardt er så blændende en skribent, bliver »Transfervindue« en overbevisende smuk kobling af det virkelige og det uvirkelige.
13 March 2017 | 1:31 pm

Karl Ove Knausgård skriver ofte så det synger
Med »Om sommeren« afslutter nordmanden sin serie om årstiderne, tingene og familien. Og siger med ét ord farvel til sin store kærlighed.
12 March 2017 | 10:18 am

Dræber-baronessen Margit og historiens greb om nutiden
I den ungarske by Rechnitz blev 200 jøder myrdet i 1945. En af morderne var muligvis den stenrige baronesse Margit Batthyany-Thyssen. Sacha Batthyany har skrevet en bog om massakren og sin grandtante. Men det er også en bog om den fortid, som vi ikke kan undslippe og hvorfor den stadig vedkommer os. En blændende om nødvendigheden af at kende historien.
10 March 2017 | 9:20 am

"Niksen" er ikke stor kunst. Til gengæld er den meget lang
Amerikaneren Nathan Hill debuterer med en udmærket, gennemsnitlig mainstream-bestseller-samtids-roman.
10 March 2017 | 9:06 am

Læs mere »

rumfang


23. marts 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en rumfang kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge rumfang, som internettet.
Billeshave Efterskole ved Middelfart åbner nu op for Danmarks første Youtube-linje, hvor eleverne skal lære at lave videoer og bygge et publikum op.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på rumfang eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste rumfang og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Ankara, Nuuk, Dusjanbe, Havanna, Vilnius, Athen, Dakar, Podgorica, Luanda, Dodoma, South Tarawa, Asmara, Warszawa, Algier, Harare, Panama City, Sucre, Bukarest, Praia, Port Vila, Phnom Penh, Windhoek, New Delhi, Asjkhabad, Wien, Nouakchott, Bern, Monaco, Maseru, Abidjan, Berlin, Khartoum, Port Moresby, Moskva, Honiara

Se mere »