lup

Hvad vil du vide om

rumfangSøg her:

rumfang

29. april 2016: Velkommen til siden om rumfang, hvor du finder alt om rumfang. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere rumfang til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Rumfang rummer mange muligheder for, de som besøger siden om rumfang.
Tre partier har høstet større vælgeropbakning siden valget. To partier er gået tilbage, viser Berlingske Barometer.

Foto: Søren Bidstrup


Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af rumfang i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af rumfang til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte rumfang til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Mbabane, Rom, Saint George's, Luanda, Minsk, Prag, Dublin, Wien, Athen, Madrid, Paramaribo, Brazzaville, Honiara, Kinshasa, Maseru, Ulan Bator, Doha, Amman, Beijing, Santo Domingo, Managua, Maputo, Chisinau, Canberra, Ottawa, Colombo, Apia, Khartoum, Islamabad, Dakar, Pretoria, Manila, Mogadishu, Bujumbura, Riyadh

Læs mere »

Nyheder

Mikkel på 10 har ADHD: Jeg er jo ikke som de andre, mor
I en rundspørge til 400 forældre - foretaget af Danske Handicaporganisationer - fortæller mere end hver tredje, at der er aktiviteter deres børn ikke kan deltage i Folkeskolen.
28 April 2016 | 10:27 am

Ældre Sagens næstformand hacket for anden gang: Sådan undgår du hackerangreb
Næstformanden for Ældre Sagen i Holbæk-Jernløses mail er blevet hacket for anden gang på et år
27 April 2016 | 3:52 pm

Kommune overvejer at skilte mod kæmpebølger
Odsherred Kommune afventer dom i sagen, hvor en kvinde har trukket Mols-Linien i retten over kæmpebølger.
27 April 2016 | 9:54 am

Mols-Linien i retten efter kæmpebølge brækkede Mariannes ben
Marianne Nielsen brækkede sit ben, da en kæmpebølge skyllede ind over stranden. Om bølgen er Mols-Liniens skyld, skal nu afgøres i retten.
27 April 2016 | 6:37 am

Nordeuropas største motorsportsanlæg skal ligge i Rødbyhavn
Der bliver arbejdet for at få en motorsportsbane til Lolland som nabo til Femern-forbindelsen.
27 April 2016 | 6:23 am

Fagre nye designerbørn
»Vi leger i forvejen med livets kerne, og vi skal ikke være angst for hvert lille videnskabeligt fremskridt. Men vi skal tænke os om, hver gang...«
28 April 2016 | 4:00 pm

Taxi-krigen ind på Christiansborg
»Chaufførerne på begge sider er blevet kombattanter i en gadekamp om ny teknologi og ny økonomi, der retteligt er en værdidebat.«
27 April 2016 | 4:00 pm

Presset til grænsen
Vigtigst er, at politiet bliver brugt til opgaver, der kræver politiuddannelse og kun det. Indsættelsen af Hjemmeværnets frivillige viser, at skiftende regeringer har forsømt statens vigtigste opgave, som er borgernes sikkerhed. Politiet har ikke mange reserver at tage af. Det samme gælder forsvaret.
26 April 2016 | 3:36 pm

Midten taber
»De, som har reageret i vrede og protest mod de etablerede centrumvenstre og -højre partier, risikerer brat at vågne op til en virkelighed, der er meget anderledes end den, de havde håbet på.«
25 April 2016 | 6:00 pm

Danmark hører til i EU
Det er sagt så mange gange, at det ender med at blive en selvopfyldende profeti: Den britiske afstemning om EU-medlemskab den 23. juni er en skæbnetime for EU. Melder Storbritannien sig ud, vil det sende rystelser gennem Unionen, flere vil være fristet af at gå samme vej eller kræve særaftaler og undtagelser fra medlemskabet. Det er der allerede i dag tendenser til i de lande, hvor de EU-kritiske partier står stærkt. Om få år kan vi have et helt andet EU, end det vi kender i dag.
24 April 2016 | 8:30 pm

Bøsser og lesbiske par kan gifte sig i Colombia
Det strider ikke mod loven at lade par af samme køn blive viet, slår forfatningsdomstol fast i Colombia.
29 April 2016 | 12:28 am

23-årigt britisk cykelhåb er testet positiv for doping
Simon Yates er taget for brug af forbudt astmamedicin. Ifølge hans hold er Yates dog uden skyld i miseren.
29 April 2016 | 12:23 am

"Minions" og "Shrek" flytter sammen i milliardhandel
Universal Pictures smider 25 milliarder kroner på bordet for at overtage DreamWorks Animation.
29 April 2016 | 12:21 am

Mediekommentator forudser ny rolle til Christian Jensen
Chefredaktøren på Politiken får ikke samme opgaver som Bo Lidegaard og hans forgængere, vurderer Lasse Jensen.
28 April 2016 | 11:27 pm

Færgefirma: Asylansøgere hægter sig fast under lastbiler
Migranter prøver at omgå id-kontrol ved at hægte sig fast under lastbiler på færge til Sverige, siger rederi.
28 April 2016 | 11:00 pm

Læs mere »

rumfang


29. april 2016: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en rumfang kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge rumfang, som internettet.
Novo Nordisks aktie stryger i vejret torsdag eftermiddag i kølvandet af nye studier fra diabeteskæmpen, der viser, at selskabets helt store fremtidshåb på diabetesfronten reducerer risikoen for hjerte-kar-tilfælde. Analytiker kalder selskabets resultater for et »home-run«.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på rumfang eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste rumfang og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Bukarest, Ottawa, Kigali, Lilongwe, Ulan Bator, Kingstown, Vatikanstaten, Wellington, Palikir, Port-au-Prince, Bamako, Athen, Helsingfors, Wien, Yaound, San Salvador, Dhaka, Harare, Juba, New Delhi, Madrid, Kiev, Minsk, Taipei, Mogadishu, Muskat, Jakarta, Nouakchott, Brazzaville, Tegucigalpa, Valletta, Sofia, Amsterdam, Andorra la Vella, Dalap-Uliga-Darrit

Se mere »