lup

Hvad vil du vide om

videnstabSøg her:

videnstab

12. december 2017: Velkommen til siden om videnstab, hvor du finder alt om videnstab. I Danmark er en stor del af befolkningen internetbrugere og der er stor tradition for shopping på internettet, da dette giver mulighed hurtige og nemme løsninger for danske forbrugere. Ni ud af ti husstande i Danmark er forbundet til internettet, hvilket er i overensstemmelse med stigningen i online salg af varer og tjenesteydelser.
Både indtægter og priser i Danmark er høj sammenlignet med andre nordiske lande. Det er derfor, det også nordmændene som gennemsnit brugt flest penge på e-handel i 2013 per indbygger. Samlet set e-handlede danske forbrugere videnstab til 19,2 milliarder i første kvartal af 2014. På samme parameter er Danmark det nordiske land, der har den højeste andel af udenlandske køb online.
Rapporten giver et samlet overblik over de regler og markedsforhold, som e-handlende bør være bevidst om salg til det danske marked. Rapporten er af natur overlegen, mens betingelser for de enkelte virksomheder vil variere fra industrien, ressourcer, international erfaring med ambition mm. Det anbefales derfor at søge yderligere rådgivning, inden udvidelse til Danmark startede, og det understreges yderligere, at statsministeren ikke kan holdes ansvar for beslutninger baseret på denne rapport.
Videnstab rummer mange muligheder for, de som besøger siden om videnstab.

Det viser sig, at e-handel er mest udbredt blandt danske mænd end blandt danske kvinder. De danske mænd handlede i gennemsnit mere end 22% end de danske kvinder i 2013, til kvinder oftere end mænd online. Den mindst omfattende måde at komme ind på det danske marked gennem eksport af videnstab i form af e-handel. Her betragtes virksomheder til ikke at have en omsætning i Danmark. I et sådant tilfælde er det det udenlandske selskab, som står for ordre accept og forsendelse af varer til Danmark mens modtageren af ??varerne, der står for import. Den udenlandske virksomhed således at man undgår enhver registrering og rapporteringskravene i Danmark og er ikke skattepligtig i Danmark. Indførsel af videnstab til Danmark, er det derfor modtager er ansvarlig for at betale alle afgifter. Hensigten med denne løsning vil afhænge af, om modtageren ønsker at tage ansvar ved at indføre varen selv og betale moms opkræves på import af udenlandsk varer til Danmark. Dette skal afvejes mod hvilke planer virksomheden har med hensyn til at komme ind på det danske marked.


En fortoldning skal udføres, uanset om der er nogen told- eller ikke. Gebyret er fra 125,- hvis modtageren er godkendt i forvejen. Post Danmark tager 245,- kroner på emner under 1.000,-. For forsendelser til Danmark, er det vigtigt at huske proforma faktura til fortoldning. Told vil blive pålagt moms, uanset erklæret eller ikke dansk moms. Sikre fakturering uden dansk moms. For at gøre det lettere for danske kunder norsk butik, der modtager det bestilte For hvor alt er betalt, er det nødvendigt at etablere en norsk moms repræsentant vil sørge for at sende det korrekte videnstab til kunden, som så slipper der vedrører fortoldning. Her er en liste over godkendte byer: København, Apia, Rom, South Tarawa, Bras, Bamako, Mogadishu, Port-au-Prince, Dili, Moroni, Port Moresby, Santiago de Chile, Antananarivo, Jakarta, Port Louis, Dalap-Uliga-Darrit, Brazzaville, Panama City, Port of Spain, Moskva, Kampala, Berlin, Podgorica, Bridgetown, Sucre, New Delhi, Katmandu, Washington D.C., Vaduz, Kairo, Minsk, Teheran, Guatemala City, Kabul, London, Nuuk

Læs mere »

Nyheder

Handlen er gået igennem: Russisk oligark får andel af nordsøolien
Wintershall og DEA slår pjalterne sammen, og dermed får den russiske oligark Mikhail Fridman en ejerandel i det danske oliefelt Ravn, der drives sammen med Nordsøfonden.
8 December 2017 | 9:02 am

Mærsk-ansat død efter fald fra boreplatform
En norsk ansat i A.P. Møller-Mærsks borerigdivision, Maersk Drilling, er omkommet efter en alvorlig ulykke på boreriggen Maersk Interceptor torsdag.
8 December 2017 | 8:38 am

Briterne sender en presbold i kamp om olie-investeringer
Den britiske regering har foreslået nye skatteregler, som vil lette handelen med oliefelter gevaldigt. Danmark sakker bagud på rammevilkår, siger ekspert.
5 December 2017 | 7:00 pm

Olieaftale kan efterlade sort guld i Nordsøen
Det vigtige Tyra-felt blev reddet med Nordsøaftalen, der også skulle skubbe gang i udvindingen fra en række marginale olie- og gasfelter. Men både PwC og Olie Gas Danmark tvivler på, at det vil ske.
5 December 2017 | 7:00 pm

Sydbank: Skattereform virkelig kritisk for vind
Den i det amerikanske Senat vedtagne skattereform er virkelig kritisk for vindindustrien.
4 December 2017 | 10:28 am

Sne og slud på startbaner driller fortsat flytrafik i Europa
Flere aflyste fly og forsinkelser i danske lufthavne såvel som andre steder i Europa på grund af sne og uvejr.
12 December 2017 | 9:58 am

Vintervejr tvinger British Airways til masseaflysninger
Ekstrem kulde og snevejr har tvunget hundredvis af British Airways' fly til at blive på jorden.
12 December 2017 | 8:51 am

Trods usikkerhed om afgift styrer bilsalget mod nyt rekordår
Selv om udsigt til ændrede afgifter lagde en dæmper på bilsalget i flere måneder, tegner 2017 til nyt rekordår.
12 December 2017 | 8:29 am

Analytiker om SAS-regnskab: Endelig er der skabt et fundament for stabilt overskud
SAS har været gennem den ene hårde kur efter den anden i form af seks spareprogrammer over den seneste 15 år. Nu ser det ud som om, at kuren virker.
12 December 2017 | 8:23 am

De har fået 1,4 mia. i udbytte på fire år, nu køber SAS-boss deres aktier tilbage
Luftfartsselskabet SAS gør klar til at indløse sine såkaldte præferenceaktier, der har kostet selskabet nogle tunge udbyttebetalinger gennem de seneste år. Det fortæller SAS i sin årsrapport, hvor regnskabstallene ligger på linje med udmelding tidligere på året.
12 December 2017 | 7:05 am

Læs mere »

videnstab


12. december 2017: Studerende med læsehandicap er meget afhængige af computeren som redskab. Støtte til læsning og skrivning har åbnet mulighed for, at de kan integreres i uddannelsessystemet på linje med de normale læsere og derfor opfylder kravene til uddannelse og blive ligeværdige borgere og deltagere i samfundet. Men udlevering af en videnstab kan ikke løse alle problemer - brug af kompenserende programmer til at blive undervist og trænet, og et væld af nye problemer opstår, når det tekniske er på plads. For at læse vanskeligheder ikke kun indeholder afkodning problemer; læseforståelse sektion er en anden vigtig faktor, da de tekniske midler ikke løser det samme. Generation unge i dag betragtes som indfødt af informationsteknologi. Dette bevirker, at ældre generationer, som enten indvandrere i informationsteknologi under det for givet, at unge til at bevæge sig frit og uden indblanding på nettet. Men det er ikke tilfældet. Undersøgelser viser, at unge ofte undlader at bruge videnstab, som internettet.
Hele Nordjyske Mediers bestyrelse med Lasse Bolander i spidsen er blevet afsat med øjeblikkelig virkning ved en ekstraordinær generalforsamling mandag, skriver flere medier.Der er tre vigtigste egenskaber, der adskiller netværks læsning fra papirbaseret læsning, nemlig multimodalitet hyper struktur og interaktivitet. Under mødet med skærmlæsning præsenteres læseren for forbindelse eller multimodal teksttyper; dvs. tekster, der kombinerer billeder, tekst, lyd, grafik, video og så videre. Dette møde kan sammenlignes med kohæsionsmekanisme, vi fortrolig med ved hjælp af referencer på videnstab eller fra en kombination af tekst og givet i en avis. Forskellen er, at internettet gør krav til læseren at kunne tilpasses i i forhold til de hurtige og uventede forskydninger mellem skriftsprog, visuelle repræsentationer og audiovisuelle input.


Derudover er specifikke for displaytekst hypertekst og dermed indgå i et netværk-lignende struktur, som ikke er umiddelbart kendt fra andre sammenhænge. Denne struktur betyder, at læseren aldrig præsenteret i teksten foran dem samtidigt. Han er således ikke let i stand til at informere sig om, hvor langt ind i den tekst, han har nået, at undersøge indholdet hvad som læser venter ham, eller at have et overblik af alle væsentlige dele af teksten læse. I skarp kontrast, har vi det trykte medium, der er kendetegnet ved en klart defineret begyndelse og slutning. Som læser er du her hele tiden klar over omfanget af forreste videnstab og om deres egen fremskridt i tekster læsning. Sidst men ikke mindst indbydende displaytekster til en aktiv form for læsning. Læseren er til en vis grad selvhjælp at beslutte, hvordan du ønsker at vise tekst, påvirker læseren en papirbaserede tekst ikke er i besiddelse af. Fuldtekst søgning er den anvendte form, når læserne bruger Google eller andre søgemaskiner til at finde hjemmesider. Fuldtekst søgning er en relativt kompliceret og kræver søgemodus så mange færdigheder læseren f,eks herfra: København, Sofia, Santiago de Chile, Skopje, Khartoum, Bamako, Pyongyang, Tegucigalpa, Kiev, Amman, Montevideo, Bisjkek, Djibouti, Praia, Budapest, Brazzaville, Jakarta, Accra, Hanoi, Canberra, Yaound, Saint John's, Valletta, Kairo, Tokyo, Manila, Harare, Bandar Seri Begawan, Kigali, Guatemala City, Palikir, Lusaka, Rabat, Andorra la Vella, Gaborone, Lima

Se mere »